SAP wordt innovatiepartner van duurzaamheidsorganisatie WBCSD

SAP-sustainability_summit_1200_630

SAP World Business Council for Sustainable Development (WBCSD)Het technologiebedrijf wordt innovatiepartner van het WBCSD-project Value Chain Carbon Transparency Pathfinder. Dit initiatief is erop gericht de transparantie over CO2-uitstoot in het bedrijfsleven te vergroten en zo uiteindelijk toeleveringsketens te verduurzamen. Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de virtuele SAP Sustainability Summit.

 

SAP heeft de ambitie om een forse bijdrage te leveren aan de wereldwijde duurzaamheidstransitie. Daarbij kijkt het bedrijf zowel naar de eigen processen als daarbuiten. Zo kondigde SAP recent aan dat de gehele bedrijfsvoering in 2023 volledig CO2-neutraal moet zijn, twee jaar eerder dan aanvankelijk gepland. En via het Climate 21-programma helpt SAP andere organisaties bij het analyseren, minimaliseren en openbaar maken van de CO2-footprint van hun producten en diensten. De samenwerking met de WBCSD past eveneens binnen deze duurzaamheidsstrategie.

 

De WBCSD heeft als missie de transitie naar een duurzame wereld te versnellen. Dat doet de organisatie onder meer via zes programma’s op het gebied van bijvoorbeeld klimaat, energie en de circulaire economie. Deze programma’s dragen bij aan het realiseren van de klimaatdoelen van de Verenigde Naties. De WBCSD nodigt bedrijven, normalisatie-instellingen, technologie-experts en andere duurzaamheidsinitiatieven uit om zich aan te sluiten bij de Carbon Transparency Pathfinder. Zo wordt gezamenlijk een effectief model ontwikkeld voor het terugdringen van de CO2-uitstoot via datatransparantie.

 

Inzicht in de CO2-footprint
“Via ingebouwde functionaliteiten in onze bedrijfsapplicaties geven we organisaties inzicht in hun CO2-footprint: van de operationele processen en de toeleveringsketen tot individuele producten”, zegt Christian Klein, CEO en lid van de raad van bestuur van SAP. “Samen met de WBCSD en andere vooruitstrevende organisaties ontwikkelen we nieuwe methoden om data over CO2-footprints te vergaren, en deze vervolgens te delen met hun klanten en de consument. Dit geeft bedrijven een concurrentievoordeel en dringt tegelijkertijd de wereldwijde CO2-uitstoot terug.”

 

De ondersteuning en expertise van SAP zijn zeer waardevol voor onze programma’s en projecten – met name de Carbon Transparency Pathfinder”, aldus Peter Bakker, president en CEO van de WBCSD. “Dit initiatief past perfect bij SAP, omdat de grootste bedrijven ter wereld gebruikmaken van de software en databeheeroplossingen van SAP om hun complexe toeleveringsketens en productieprocessen te optimaliseren. We kijken ernaar uit om samen met SAP en andere leden te innoveren, zodat we echte vooruitgang kunnen boeken op het gebied van duurzaamheid en de strijd tegen klimaatverandering.”

Meer over
Lees ook
Hoger onderwijs gaat voor duurzaamheid

Hoger onderwijs gaat voor duurzaamheid

Op 29 mei vindt het grootste duurzaamheidsevenement in het hoger onderwijs plaats. Op die datum organiseert SURF met een aantal partnerorganisaties de lustrumeditie van symposium Groene ICT en Duurzaamheid (SGI 2015). Het symposium wordt gecombineerd met de SustainaBul Experience van landelijk studentennetwerk Morgen. Het evenement vindt van 9.30-1

Europees EURECA project moet gebruik van energie-efficiënte datacenters bevorderen

Datacentre Alliance (DCA) heeft als onderdeel van een consortium dat bestaat uit acht partners een subsidie van 1,5 miljoen dollar gekregen van de Europese Unie voor het project EURECA. Het project is bedoeld om het gebruik van duurzame, energie-efficiënte datacenterproducten en -diensten te gebruiken binnen de publieke sector in de Europese Unie. Het project is in maart gestart en heeft een looptijd van 36 maanden. EURECA moet uiteindelijk een eenvoudig te gebruik tool om een eigen datacenter te vergelijken met best practices, Key Performance Indicators (KPI’s) en een volwassenheidsmodel. Op1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1