Salesforce.com opent nieuw Europees datacenter in Frankrijk

Salesforce.com maakt bekend een overeenkomst te hebben getekend voor de vestiging van een nieuw Europees datacenter in Frankrijk. Het bedrijf kiest voor Interxion, een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten.

Het datacenter is één van de drie die zijn gepland in Europa om tegemoet te komen aan de groeiende klantvraag in de regio. Het bedrijf heeft ook datacenters in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk op de planning staan.

Het eerste Europese datacenter van salesforce.com wordt dit najaar geopend in het Verenigd Koninkrijk. De datacenters in Frankrijk en Duitsland zullen volgen in 2015. Het datacenter in Frankrijk zal voor 100 procent worden voorzien van hernieuwbare energiebronnen.

Lees ook
Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.