R&M levert over vier aderparen stroom in nieuwe PoE-kabels

internet-kabels

Reichle & De-Massari introduceert een nieuwe generatie Power over Ethernet (PoE) bekabeling die tot 100W aan vermogen kan leveren. Dit is bijna vier keer zoveel als in de huidige standaarden staat omschreven.

De IEEE 802.3at-2009 PoE standaard zorgt voor een vermogen van 25,5W via PoE bekabeling. De ‘4-pair Power over Ethernet’ (4PPoE) bekabeling van Reichle & De-Massari gaat hier fors overeen door alle acht aderen in te zetten voor de overdracht van stroom. De kabels maken daarnaast een datasnelheid van 10 Gbps mogelijk.

Opbouw van warmte

Reichle & De-Massari merkt wel op dat de nieuwe kabels tijdens het afleveren van stroom opwarmen, waardoor het signaal wordt verzwakt. Dit is iets waar datacenterbeheerders bij het implementeren van de kabels dan ook rekening mee zullen moeten houden. Om hen hierbij te helpen lanceert R&M de PoE calculator, waarmee beheerders alle relevante factoren kunnen meenemen in hun berekening.

In een whitepaper beschrijft R&M welke maatregelen beheerders kunnen nemen om een te hoge opbouw van temperatuur in de bekabeling te voorkomen.

Meer over
Lees ook
Elektro Internationaal leverancier voor datacentersector en keyplayer in de energietransitie

Elektro Internationaal leverancier voor datacentersector en keyplayer in de energietransitie

Elektro Internationaal uit Woerden is een bekende naam in de datacentersector. De onafhankelijke specialist voor energiedistributiesystemen is in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een leverancier van formaat, in Nederland én in Europa. John Mooij, commercieel directeur en Vincent Bogaard, projectleider datacenters, spraken met Datacenterwo1

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Praten over datacenters doet Alastair Waite graag. Want al snel in het gesprek benoemt hij nog een vijfde trend die hij wil noemen: sustainability. “Vergroening en economie versterken elkaar inmiddels. In tegenstelling tot enkele jaren terug zien we dat kiezen voor duurzame(re) producten nu ook financieel gunstig uitpakt.”