Rittal reflectie op 2021 en de vooruitblik op 2022

MarcCorbeek_RK6359HR-400px

De pandemie heeft geleid tot een enorme toename van de vraag naar digitale technologieën. Tegelijkertijd moesten bedrijven projecten uitstellen en op zicht rijden. Door samen met de markt op tijd het gesprek aan te gaan konden wij samen sturen en hebben we de markt maximaal kunnen bedienen. We kijken dan ook terug op een uitdagend en succesvol jaar. De taak van datacenteroperators en IT-managers is complex. Ze moeten oplossingen vinden die voldoen aan de wensen van hun klanten en dit op een kosteneffectieve manier. Tevens dienen ze goed voorbereid te zijn op de toekomst.

 

Trends 2022

Met de opkomst van hybride werkpatronen, evolueren traditionele kantoorgerichte organisaties naar gedistribueerde organisaties. Data is aan veel van de trends van dit jaar verbonden, maar zijn alleen nuttig als bedrijven erop kunnen vertrouwen. Tegenwoordig kunnen bedrijfsmiddelen en gebruikers overal zijn, wat betekent dat de traditionele beveiliging methodes vaak niet voldoende is Dit vereist een juiste aanpak op gebied van security. Cyber- en datasecurity is misschien wel de belangrijkste IT-trend van het jaar. Ook afgelopen jaar is dit vaak onderwerp van gesprek geweest in onze markt en spelen we op in met onze fysiek beveiligde HCP oplossingen (Hybride Cloud Package).

Datacenterbeheerders geven sterk de voorkeur aan modulaire oplossingen waarmee ze snel en flexibel een energie-efficiënte IT-infrastructuur kunnen plannen en implementeren, afhankelijk van de vereisten. We zien dat ook vloeistofkoeling zoals chipkoeling meer zal worden gebruikt waar luchtkoeling niet langer kan voldoen aan de behoeften die gepaard gaan met hoge vermogensdichtheden. De pandemie houdt de wereld al ongeveer 2 jaar stevig in haar greep. Veel wijst erop dat er binnenkort een einde aan komt en één ding is duidelijk: zij zal diepe en blijvende sporen achterlaten op bijna alle aspecten van het leven, inclusief de hybride IT infrastructuur omgeving Zij zal een accelerator zijn voor de trends in 2022 zoals Cloud- en Edge AI.

Waarbij onze identiteit met innovatieve , betrouwbare en schaalbare totaaloplossingen ons ook aankomend jaar weer een goede voedingsbodem biedt voor een succesvol jaar 2022.

Marc Corbeek Sales Manager IT bij Rittal B.V.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute: ’90% bedrijven verwacht meer datacentercapaciteit nodig te hebben’

Uptime Institute: ’90% bedrijven verwacht meer datacentercapaciteit nodig te hebben’

Terwijl meer en meer techbedrijven moeten afslanken nu de COVID 19-pandemie achter de rug is, verwachten veel enteroprise-organisaties juist een uitbreiding van de benodigde datacenter-capaciteit.

Datacenter update december 2022 – nieuwbouw en afstel - een gemengd beeld

Datacenter update december 2022 – nieuwbouw en afstel - een gemengd beeld

Donderdag liet het Nederlandse datacenterbedrijf North-C weten een nieuw gebouw in de regio Eindhoven te laten bouwen. Later die dag maakte een Amerikaanse onderneming, Meta, bekend in Odense, Denemarken, de bestaande werkzaamheden voor nieuwbouw te staken. Het eerste bericht is duidelijk positiever voor het bedrijf en de regio dan de tweede melding.

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Alastair Waite van CommScope over 4 belangrijke trends in datacenters

Praten over datacenters doet Alastair Waite graag. Want al snel in het gesprek benoemt hij nog een vijfde trend die hij wil noemen: sustainability. “Vergroening en economie versterken elkaar inmiddels. In tegenstelling tot enkele jaren terug zien we dat kiezen voor duurzame(re) producten nu ook financieel gunstig uitpakt.”