Rittal informeert over Energie Investeringsaftrek mogelijkheden in 2022

EIA-2022-350500px

Tijdens de DatacenterWorks Expertsessie over NextGenCooling is door sprekers en deelnemers gewezen op de EIA. Met deze regeling voor Energie Investeringsaftrek maakt de rijksoverheid het nog aantrekkelijker werk te maken van energiebesparing.

Rittal wijst de relaties al jaren op het bestaan van deze regeling. Er zijn in het verleden ook meerdere bijeenkomsten georganiseerd waar dit centraal op de agenda stond. Voor de Expertsessie was het punt niet geagendeerd. Dat er toch over gesproken is laat zien dat de bekendheid van de regeling over de jaren verder is toegenomen en dat is een goede ontwikkeling.

Ook goed nieuws is dat de EIA lijst met voorwaarden voor het jaar 2022 weer bekend is gemaakt. Tal van Rittal IT oplossingen, zoals LCPs DX en CW, LCUs, Precisie airco’s. Hot- en Cold Cubes en 3-phase UPS systemen komen ook dit jaar weer in aanmerking voor EIA. 

 

Uit calculaties blijkt verder dat het gemiddelde netto EIA voordeel, net als in 2021, ca. 10% van de investeringskosten bedraagt.  Met andere woorden sturen op minder energieverbruik blijft om meer dan een reden aantrekkelijk.

Over het aanvragen van de EIA heeft de rijksoverheid op www.rvo.nl/eia een uitgebreide uitleg staan. Aanvragen mogen alleen nog digitaal worden ingediend. De aanvraagprocedure verdient enige aandacht, maar gelukkig zijn er diverse bedrijven gespecialiseerd in het begeleiden van dit proces.

Rittal zelf vervult geen rol bij het advies over de aanvraagprocedure. Wat het wel doet is het portfolio steeds verder uitbreiden met producten die voor de EIA in aanmerking komen.

De EIA lijst 2022 kunt u hier downloaden  

Meer weten over de mogelijkheden van Rittal voor energiebesparing, neem dan contact op met Marc Corbeek, Account Manager Datacenters & Key-Accounts

Email: mcorbeek@rittal.nl

Mob:   0612041717

https://www.linkedin.com/in/marccorbeek

Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.