Restwarmte uit datacenter gaat viskwekerij verwarmen
In het Amerikaanse Cleveland, Ohio wordt restwarmte van een datacenter binnenkort ingezet voor het verwarmen van een viskwekerij. Restwarmte van een ondergronds datacenter wordt via leidingen naar de kwekerij gepompt om het water op temperatuur te houden.
DatacenterKnowledge meldt dat het gaat om een project van The Foundry Project. Het project zou zich nog in een vroeg stadium bevinden; de bouw moet nog van start gaan. Op termijn moet op de locatie een duurzame kwekerij worden opgezet die per jaar zo’n 225.000 kilo zeebaars kweekt.
Op hetzelfde terrein als de kwekerij wordt ook een ondergronds datacenter van in totaal ruim 3.600 vierkante meter gebouwd. De eerste fase wordt 1.800 vierkante meter groot en bestaat uit een combinatie van datacenter als kantoorruimte. In de tweede fase wordt de locatie uitgebreid met nog eens 1.800 vierkante meter.
Meer over
Lees ook
CyrusOne heeft de plannen voor Nederlandse markt drastisch gewijzigd
In 2018 betrad CyrusOne de Nederlandse markt. Tussen Amsterdam en Haarlem werd een eerste datacenter gebouwd, in de kop van Noord Holland werd 33 hectare grond gereserveerd. Eind april is door een melding van de gemeente Hollands Kroon duidelijk geworden dat de businessplannen van het bedrijf grondig zijn gewijzigd.
Digital Realty werkt aan datacenter met maar liefst 13 verdiepingen
Er is altijd nog hoop voor oude, leegstaande kantoorgebouwen of verloederde parkeerplaatsen in het centrum aan een stad. Een dochteronderneming van Digital Realty heeft namelijk plannen ingediend om een datacenter van niet minder dan 13 verdiepingen te bouwen in downtown Los Angeles.
Eerste chip-naar-chip 224G-interconnect voor high-performance computing in datacenters geïntroduceerd
De nieuwe interconnect omvat een nieuwe generatie bekabeling, backplanes, board-to-board-connectoren en near-ASIC connector-naar-kabeloplossingen die werken met snelheden tot 224 Gbps-PAM4. Om dit soort snelheden te realiseren was een nieuwe systeemarchitectuur nodig met meerdere chip-naar-chip-verbindingensschema’s.