Ranking van datacenters door ISG – waarom hebben we dat in Nederland niet

ISG-one logo

Bureau ISG heeft recent het Next-Gen Private/Hybrid Cloud -Data Center Services & Solutions Germany 2020 Quadrant Report Managed Hosting for Large Accounts uitgebracht. Bij drie in het onderzoek genoemde partijen is de samenvatting te downloaden. Met ruim 90 pagina’s is dat behoorlijk omvangrijk.

 

Opzet

 

Hoewel het onderzoek alleen betrekking heeft op de Duitse markt (er is ook een editie voor Zwitserland beschikbaar) is het best informatief. Het laat zien hoe analisten naar de waardeketen kijken en wat ze er toe rekenen.

 

ISG rekent hyperconverged, colo, managed hosting en datacenter security diensten tot een ecosysteem. Binnen dat systeem worden uitdager, leiders et cetera benoemd. Dat model is ook op andere plekken te vinden.

 

De kans dat een partij aan in alle kwadranten vertegenwoordigd is, is klein. Aan partij als Accenture heeft een presence met managed services., maar geen eigen datacenter security aanbod. VMWare komt voor als HCI aanbieder en ontbreekt elders. Wat dat betreft is het ecosysteem vooral groot en als tabel weergegeven niet erg overzichtelijk.

 

Datacenters

 

ISG-datacenter-kwadrant Het loont de juiste versie van de publieke downloads te vinden. De versie die over datacenters gaat zou via Maincubes verstuurd worden, die voor Managed Hosting for Large Accounts via T-Systems. Elk van die rapporten is dus anders.

 

Voor het overzicht van de datacenters is deze illustratie het meest informatief. Niet alle namen komen bekend voor, maar dat is een detail. Belangrijker is de constatering dat iets dergelijks in Nederland niet bestaat. Dat is raar voor een land dat er prat op gaat een extreem hoge datacenter dichtheid te hebben.

Lees ook
Installatiebranche geeft impuls aan BIM

Installatiebranche geeft impuls aan BIM

De installatiebranche heeft op 4 februari op de VSK-beurs in Utrecht een pakket aan initiatieven gepresenteerd om de toepassing van BIM een krachtige impuls te geven. Volgens de initiatiefnemers ISSO, Opleidingsfonds OTIB, TVVL en Uneto-VNI luidt BIM het einde van het 'oude bouwen' in en biedt de ontwikkeling grote kansen op innovatie. Tijdens een1

Investeringen in DCIM komen (langzaam) op gang

Investeringen in DCIM komen (langzaam) op gang

Was 2013 het jaar waarin vooral veel over DCIM werd gesproken, het nieuwe jaar lijkt iets meer een periode van voorzichtige investeringen te worden. Dat blijkt uit een inventarisatie van de voorspellingen die tal van analisten en aanbieders van datacenter-producten en -diensten de afgelopen tijd voor 2014 hebben gedaan. En alweer is de industrie o1

30 procent van IT-professionals oriënteert zich op het Software Defined Datacenter

30 procent van IT-professionals oriënteert zich op het Software Defined Datacenter

30 procent van de IT-professionals is zich al aan het oriënteren op het Software Defined Datacenter (SSD). 29 procent van de IT-beheerders is tegelijkertijd van mening dat er nog te weinig informatie over SSD beschikbaar is om hier een goed beeld van te kunnen krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 444 IT-professionals. 16 procent va1