30 procent van IT-professionals oriënteert zich op het Software Defined Datacenter

090716_datacenter

30 procent van de IT-professionals is zich al aan het oriënteren op het Software Defined Datacenter (SSD). 29 procent van de IT-beheerders is tegelijkertijd van mening dat er nog te weinig informatie over SSD beschikbaar is om hier een goed beeld van te kunnen krijgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 444 IT-professionals. 16 procent van de professionals blijkt van mening dat zijn of haar bedrijf geen SSD nodig heeft. Zes procent denkt hier anders over en heeft al een project op de planning staan. 19 procent stelt niet te weten wat SSD is.

Eerder onderzoek

Eerder onderzoek van Telindus uit oktober 2013 wees ook al uit dat IT-professionals van mening zijn te weinig informatie te hebben om een standpunt in te kunnen nemen over SSD. 50 procent van de respondenten gaf in dit eerdere onderzoek aan geen antwoord te kunnen geven op de vraag of software defined infrastructuren mogelijkheden bieden om de bedrijfsvoering te verbeteren.

“Om duidelijkheid te verschaffen, heb ik onlangs mijn visie op software defined verwoord in een whitepaper”, zegt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus. “Met de opkomst van software defined gaat er veel veranderen. Niet alleen voor de IT-professional, maar zeker ook voor de leveranciers. De ontwikkeling staat echt nog in de kinderschoenen, dus de 6 procent die aangeeft al een project gepland te hebben, behoort zeker tot de early adopters. Iedere software defined oplossing heeft drie kenmerken, namelijk abstract, pool en automate. Met het Software Defined Datacenter kan IT echt als een service geleverd worden en neemt de schaalbaarheid toe. Het brengt echter ook complexiteit met zich mee, doordat alle lagen van de infrastructuur zo nauw met elkaar verweven raken, dat expertise op alle gebieden noodzakelijk is. Ik verwacht dan ook dat de oriëntatiefase waarin de meest bedrijven zich nu bevinden niet op korte termijn voorbij zal zijn.”

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Ranking van datacenters door ISG – waarom hebben we dat in Nederland niet

Ranking van datacenters door ISG – waarom hebben we dat in Nederland niet

Bureau ISG heeft recent het Next-Gen Private/Hybrid Cloud -Data Center Services & Solutions Germany 2020 Quadrant Report Managed Hosting for Large Accounts uitgebracht. Bij drie in het onderzoek genoemde partijen is de samenvatting te downloaden. Met ruim 90 pagina’s is dat behoorlijk omvangrijk.

Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

Kansen nu operators 5G nog vóór 2022 willen uitrollen

In 2022 hebben de meeste operators (98 procent) hun eerste commerciële 5G-diensten uitgerold, zo blijkt uit onderzoek dat Vertiv en technologieanalysebedrijf 451 Research hielden naar de status van 5G. Het onderzoek biedt inzicht in strategieën en implementatieplannen voor 5G en Edge van meer dan honderd internationale beslissers in de telecom, alsmede...