Pon Power brengt noodstroomactiviteiten onder in Energy Solutions Center

Pon Power Nederland b.v. en Topec b.v. bundelen hun krachten in de nieuwe merknaam Energy Solutions Center (ESC). ESC gaat onder andere noodstroomvoorzieningen voor datacenters leveren.

Pon Power is sinds 1926 dealer van Cat motoren in Nederland. Topec is sinds 1987 samenbouwer en engineering specialist die totaaloplossingen voor (nood)stroomvoorzieningen levert. Per 1 januari heeft Pon Power de gespecialiseerde project verkoop- en projectmanagementfuncties voor onder andere gezondheidszorg, financiële instellingen, industrie & infra, olie & gas en datacenters overgeheveld naar ESC.

Centraal aanspreekpunt

Door de bundeling van de noodstroomactiviteiten in ESC ontstaat één aanspreekpunt op het gebied van energievoorzieningen. ESC levert geïntegreerde (nood)stroomoplossingen, inclusief engineering, installatie en projectmanagement.

“Waar Pon Power zich richt op de levering en onderhoud van de gehele Caterpillar portfolio in Nederland, richt ESC zich - waar ook ter wereld - op het ontwerp, productie en installatie van complete (nood)stroom oplossingen op basis van eisen die voortvloeien uit uw bedrijfsproces en zorg voor de omgeving. Natuurlijk houdt ESC ook rekening met de laatste stand van de techniek en lokale wet- en regelgeving. Met ESC introduceren we een entiteit die erop is gericht om de integratie van deze producten in uw bedrijfsvoering optimaal te realiseren”, aldus Kees-Jan Mes, Algemeen directeur van Pon Power.

Het team van Energy Solutions Center (bron: Pon Power)

Dossiers
Meer over
Lees ook
‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

Dat meldt Energy-Storage.news, een website die de ontwikkelingen op het gebied van energieopslag op de voet volgt. Dat is goed nieuws voor datacenters en telco die door middel van batterijen en de tijdelijke opslag van energie een actievere rol in de energietransitie willen spelen.

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

In december 2022 heeft het Europese Parlement ingestemd met een voorstel over batterijen en accu’s. De hoofdpunten daarvan zijn dat het makkelijker moet worden deze te hergebruiken, te recyclen en te vervangen. Dit lijkt betrekking te hebben op vooral consumenten devices en auto’s, echter de ontwerprichtlijn spreekt ook duidelijk over het soort va1

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

Datacenterspecialist LCL is het eerste datacenterbedrijf in België dat biobrandstof, meer bepaald HVO100, gaat gebruiken voor zijn noodgeneratoren. Deze brandstof zal in eerste instantie in één van de datacenters gebruikt worden.