Piller lanceert compacte dubbele conversie rotary UPS reeks

De Duitse fabrikant Piller introduceert een compacte dubbele conversie rotary UPS reeks die tot 360 kW aan IT-apparatuur kan ondersteunen. Het gaat om de Piller Critical Power Module (CPM) 300 en 360, die door Piller op de CeBIT zijn geïntroduceerd.

piller Dit meldt DatacenterDynamics. Piller is een Duits bedrijf dat zich richt op rotary UPS’en, hybride UPS-systemen, diesel gebaseerde UPS’en en statische transfer switches. Het bedrijf richt zich met deze producten zowel op het bedrijfsleven als de defensiesector.

Tot 75% minder ruimte

De CPM’s zijn compacte UPS'en. De CPM 300 en 360 nemen volgens Piller tot 75% minder ruimte in beslag dan traditionele UPS-systemen met hetzelfde vermogen. De systemen vereisen in tegenstelling tot andere UPS-systemen geen extra koeling. Doordat de CPM’s zijn voorzien van een ingebouwde warmtewisselaar kunnen zij tot 50 graden Celsius betrouwbaar opereren en hoeven de systemen niet extra gekoeld te worden. Hiermee richt Piller zijn pijlen onder andere op high density datacenters.

Naar verwachting worden de CPM 300 en 360 volgend jaar gelanceerd. Prijzen zijn nog niet bekend.

Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.