Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

1-3kVA UPS (U01S12L_U01N12L)

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Het SmartZone UPS aanbod combineert uitstekende elektrische prestaties met intelligent batterijmanagement en een lange levensduur (lithium-ion units met 97 procent efficiëntie). Panduit’s SmartZone UPS is ontwikkeld voor de continu groeiende behoefte aan betrouwbare stroomcapaciteit voor datacenters, kantoren en edge-apparatuur en is compatibel met de ENERGY STAR 2.0 EMC en veiligheidsnorm. 

Modellen en configuraties

Het rackgebaseerde SmartZone UPS-portfolio heeft een hoge betrouwbaarheid en dichtheid, werkt efficiënt en is veilig te beheren. Panduit levert verschillende modellen en configuraties voor specifieke klantbehoeften. Het aanbod bestaat uit 1-3 kVA, 5-10 kVA en 10/15/20 kVA online dubbele conversie units, uitgerust met krachtige onderhoudsvrije batterijen. Alle SmartZone UPS-units hebben een 79 mm (3.5-inch) kleurentouchscreen. Dit scherm detecteert automatisch hoe de UPS wordt geïnstalleerd, horizontaal of verticaal, en past zich daarop aan.

3-fasen UPS

Panduit’s SmartZone UPS-portfolio is speciaal ontwikkeld voor kritieke computeromgevingen, zoals datacenters en edge-installaties. Daarom is het een geïntegreerde oplossing waarop zowel meerdere externe batterijpacks (EBP) als een externe Maintenance Bypass Switch (MBS) op aan te sluiten is. Voor grote systemen is deze oplossing te configureren als een 3-fasen in/3-fasen uit hoge dichtheid UPS, of een 3-fasen in/1-fase uit hoge dichtheid UPS. Via een digitale processor biedt deze oplossing zowel een bijzonder hoge betrouwbaarheid als stroomefficiëntie en ook zelfdiagnoses en -bescherming om de systeembeschikbaarheid te maximaliseren. Verder zijn de parameters voor het opladen zelf te configureren om het gebruik en de levensduur te optimaliseren. Tevens biedt het systeem een innovatieve drietraps laadmogelijkheid om de levensduur te verlengen en snel opladen te garanderen.

Efficiënte ECO-modus

Panduit’s SmartZone UPS is handmatig te configureren om in een normale of ECO-modus te werken. De normale modus (online dubbele conversie) is de standaardinstelling, die een stabiele zuivere sinusvormige AC-output biedt en de batterij oplaadt. Als de UPS in de normale modus staat en de belasting niet kritiek is, kan men deze op de ECO-modus instellen om de efficiëntie van de geleverde stroom te verhogen.

SmartZone

Panduit’s SmartZone UPS is een intelligente oplossing, die men eenvoudig kan integreren met gangbare systemen voor de besturing en monitoring, zoals de cloud-gebaseerde DCIM-applicatie SmartZone Cloud. Deze webapplicatie kan het energieverbruik, milieudata, beveiligingscomponenten, connectiviteit van aangesloten IT-bronnen beheren, bewaken en controleren. Voor het veilig bewaken van de infrastructuur verzamelt en verwerkt de SmartZone Cloud realtime data van alle geïntegreerde systemen en verstuurt deze tijdig meldingen over mogelijke storingen. Op basis daarvan kan men risico's op een efficiënte wijze minimaliseren en dure systeemstoringen voorkomen.    

Meer informatie over onze SmartZone UPS en SmartZone Cloud oplossingen is te lezen op www.panduit.com/ups en www.panduit.com/dcim.

Meer over
Lees ook
ELINEX Power Solutions B.V. betreedt de markt van BESS oplossingen

ELINEX Power Solutions B.V. betreedt de markt van BESS oplossingen

ELINEX Power Solutions B.V., gevestigd leverancier van noodstroomoplossingen, breidt haar portfolio uit met BESS oplossingen. BESS staat voor “Battery Energy Storage System” ofwel “Batterij Energieopslag Systeem”.

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1