OCP gaat meer werk maken van sustainability

OCP

Open Compute Project, de oorspronkelijk onder andere door Facebook, Nasa en enkele andere organisaties opgezette organisatie die open source hardware promoot, heeft besloten om van sustainability een van zijn kernactiviteiten te maken. Verduurzaming van IT zal ook tijdens de regional summit van OCP die op 19 en 20 april in Praag plaatsvindt een prominente rol innemen.

Het duurzaamheidsproject van OCP zal onder andere rapportagedoelen vaststellen, de naleving van externe regelgeving en best practices bewaken en plannen, duurzaamheids-KPI's ontwikkelen die verder gaan dan traditionele datacentermaatregelen zoals de PUE, en duurzaamheidstechnologie en routekaarten voor processen samenstellen.

De organisatie zal niet alleen een theoretisch kader rond sustainability ontwikkelen, maar tevens zorg dragen voor de technische implementatie daarvan. Op dit moment zijn er binnen de OCP al tal van duurzaamheidsinspanningen op het gebied van koelen waarbij de efficiëntie van thermisch management wordt verhoogd met op vloeistof gebaseerde koeltechnologieën zoals immersion cooling en cold plate-koeling, evenals hergebruik van warmte. Naast thermische optimalisaties, werkt men ook aan het optimaliseren van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door zowel de operatie als de bouw van datacenterfaciliteiten, en de fabricage van IT-apparatuur.

Sustainability is een van de onderwerpen die in Praag aan bod gaat komen. Zeker ook interessant voor de datacenterindustrie zijn de lezingen en presentaties die de vraag behandelen hoe voor hyperscalers ontwikkelde technologie kan worden toegepast in kleinere of enterprise-datacenters.

 


Lees ook
Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores