OCP gaat meer werk maken van sustainability

OCP

Open Compute Project, de oorspronkelijk onder andere door Facebook, Nasa en enkele andere organisaties opgezette organisatie die open source hardware promoot, heeft besloten om van sustainability een van zijn kernactiviteiten te maken. Verduurzaming van IT zal ook tijdens de regional summit van OCP die op 19 en 20 april in Praag plaatsvindt een prominente rol innemen.

Het duurzaamheidsproject van OCP zal onder andere rapportagedoelen vaststellen, de naleving van externe regelgeving en best practices bewaken en plannen, duurzaamheids-KPI's ontwikkelen die verder gaan dan traditionele datacentermaatregelen zoals de PUE, en duurzaamheidstechnologie en routekaarten voor processen samenstellen.

De organisatie zal niet alleen een theoretisch kader rond sustainability ontwikkelen, maar tevens zorg dragen voor de technische implementatie daarvan. Op dit moment zijn er binnen de OCP al tal van duurzaamheidsinspanningen op het gebied van koelen waarbij de efficiëntie van thermisch management wordt verhoogd met op vloeistof gebaseerde koeltechnologieën zoals immersion cooling en cold plate-koeling, evenals hergebruik van warmte. Naast thermische optimalisaties, werkt men ook aan het optimaliseren van de CO2-uitstoot die wordt veroorzaakt door zowel de operatie als de bouw van datacenterfaciliteiten, en de fabricage van IT-apparatuur.

Sustainability is een van de onderwerpen die in Praag aan bod gaat komen. Zeker ook interessant voor de datacenterindustrie zijn de lezingen en presentaties die de vraag behandelen hoe voor hyperscalers ontwikkelde technologie kan worden toegepast in kleinere of enterprise-datacenters.

 


Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.