Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

emiel-schalck-zxanvsT62cc-unsplash

Dit datacenter in Noorwegen zou wel eens een interessante bijdrage kunnen vormen aan de discussie in Nederland over de ‘verrommeling’ van het landschap door distributiecentra en - inderdaad - grote datacenters. Skygard introduceert namelijk een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

Het datacenter , zo meldt de website Datacentre Solutions, is ontworpen door het Noorse bedrijf A-lab en is gerealiseerd in samenwerking met ingenieursbureau COWI. Het gebruikt duurzame energie en hergebruikt overtollige warmte voor stadsverwarming. Dit project is mogelijk gemaakt door investeringen van Telenor, Hafslund, HitecVision en Analysys Mason Nordic. Het datacenter wordt in de eerste helft van 2025 operationeel en zal uiteindelijk een capaciteit van 40 MW bereiken.

Skygard onderscheidt zich door zijn groene ontwerp, waarbij een industrieel terrein wordt omgevormd tot een publieke groene ruimte. Dit minimaliseert de impact op de biodiversiteit en bevordert stedelijke vergroening. De faciliteit, gelegen tussen een straat en een trambaan, biedt colocatiefaciliteiten voor meerdere huurders. Naast dit eerste datacenter heeft Skygard plannen om nog twee faciliteiten in de regio te bouwen. Daarmee zou de datacentercapaciteit van het bedrijf in Noorwegen aanzienlijk worden vergroten.

Lees ook
Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter over. Met deze overname van het bedrijf in Rijen, Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. Niet alleen in het midden en oosten, maar ook in het zuiden van ons land kunnen we hierdoor klanten beter bediene1

BICSI publiceert 2024-editie van ‘Data Center Operations and Maintenance Best Practices’

BICSI publiceert 2024-editie van ‘Data Center Operations and Maintenance Best Practices’

De ANSI/BICSI 009-2024 standaard biedt een uitgebreide richtlijn die datacenter operators kunnen volgen om een hoge mate van betrouwbaarheid en efficiëntie te waarborgen. Door gebruik te maken van best practices, kunnen data centers de risico's van uitval verminderen en ervoor zorgen dat hun operaties soepel verlopen, zelfs in het geval van noodsi1

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.