Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

microsoft-e1415868823254

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

De belofte richt zich op drie belangrijke gebieden: duurzaamheid, gemeenschapswelvaart en verantwoordelijk opereren. Microsoft streeft ernaar om tegen 2030 zijn datacenters CO2-negatief te maken. Bovendien wil het bedrijf tegen 2025 wereldwijd 100 procent hernieuwbare energie gebruiken en tegen 2030 meer water aanvullen dan het verbruikt in zijn datacenteroperaties. Het doel is ook om zero waste te bereiken door middel van afvalreductie, hergebruik en recycling.

Hergebruik servers en hardware

Zo heeft Microsoft circulaire centra geopend. Daar worden servers en hardware klaargemaakt voor hergebruik. Ook belooft het bedrijf duurzame bouwpraktijken en materialen te gebruiken, evenals maatregelen om geluidsoverlast en lichtvervuiling te verminderen. De vraag is of dit soort acties niet al standaard tot het groene arsenaal gerekend hoorden te worden, maar het wordt in de Datacenter Community Pledge wel uitgedragen.

Om de welvaart en het welzijn van gemeenschappen te bevorderen, zegt Microsoft samen te werken met lokale overheden, bedrijven, scholen en non-profitorganisaties. Zo wil het bedrijf banen en stageplaatsen creëren. Microsoft biedt daarnaast digitale vaardigheidstrainingen en exact onderwijs voor zowel volwassenen als kinderen. Microsoft investeert naar eigen zeggen ook in projecten om lokale duurzaamheid te verbeteren, zoals het herstel van waterscheidingen en de bescherming van ecologische habitats.

Doelen

De nieuwe verplichtingen die Microsoft zichzelf oplegt in de Datacenter Community Pledge komen mede voort uit de vaststelling dat het bedrijf zijn duurzaamheidsdoelen waarschijnlijk niet haalt. Door de opkomst van AI heeft de CO2-uitstoot omhoog gedreven. Toch zegt het bedrijf dus dat ze het groene schip weer op koers kunnen krijgen.

(dit bericht verscheen eerder op Circulaire-IT.nl)

Lees ook
Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter over. Met deze overname van het bedrijf in Rijen, Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. Niet alleen in het midden en oosten, maar ook in het zuiden van ons land kunnen we hierdoor klanten beter bediene1

BICSI publiceert 2024-editie van ‘Data Center Operations and Maintenance Best Practices’

BICSI publiceert 2024-editie van ‘Data Center Operations and Maintenance Best Practices’

De ANSI/BICSI 009-2024 standaard biedt een uitgebreide richtlijn die datacenter operators kunnen volgen om een hoge mate van betrouwbaarheid en efficiëntie te waarborgen. Door gebruik te maken van best practices, kunnen data centers de risico's van uitval verminderen en ervoor zorgen dat hun operaties soepel verlopen, zelfs in het geval van noodsi1

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.