Nieuwe strategische richting voor groei in Noord-Amerika en Europa voor Zayo Group

Zayo logo

Op 7 mei 2024 kondigde Zayo Group, een leverancier van netwerkinfrastructuren, aan dat het bedrijf stappen heeft gezet om zich op te splitsen in twee onafhankelijke entiteiten. Deze splitsing scheidt Zayo's Europese activiteiten van zijn diensten die wereldwijde netwerkbehoeften buiten de kernmarkten van Noord-Amerika en Europa beheren. Deze strategische herstructurering is bedoeld om groeikansen te benutten, de operatie te vereenvoudigen en de strategische en zakelijke doelstellingen beter uit te lijnen voor de lange termijn.

Het nieuwe Zayo Europe, nu geleid door Colman Deegan (afkomstig van Vodafone Spanje), beheert een grotendeels autonoom en merendeels eigen fiber netwerk in acht West-Europese landen. Met kernlocaties in Londen, Parijs, Stuttgart en Sofia, is Zayo Europe denkt het bedrijf goed gepositioneerd te zijn om zijn groeiambities in deze regio te realiseren. Deze onafhankelijkheid van Zayo Europe biedt het bedrijf de mogelijkheid om diensten en oplossingen meer op maat te maken voor de Europese markt.

De andere entiteit van Zayo, die zich zal richten op de wereldwijde netwerkbehoeften buiten Noord-Amerika en Europa, zal ook opereren als een onafhankelijke eenheid met een apart managementteam. Dit team zal blijven zorgen voor de ondersteuning van internationale netwerkuitbreidingen voor Noord-Amerikaanse en Europese klanten, wat cruciaal is voor bedrijven met een brede geografische voetafdruk.

De volledige juridische scheiding van de entiteiten wordt verwacht in de tweede helft van 2024. Met deze herstructurering belooft Zayo zijn dienstverlening te optimaliseren door zich te concentreren op specifieke regionale en globale marktbehoeften, wat uiteindelijk zal resulteren in een hogere waarde voor klanten en investeerders, aldus het bedrijf.

Meer over
Lees ook
MOOCs bieden inzicht in de rol van technologie en educatie bij verduurzaming

MOOCs bieden inzicht in de rol van technologie en educatie bij verduurzaming

In Nederland staat de datacenterindustrie voor een aanzienlijke uitdaging: het verbeteren van haar reputatie op het gebied van energieverbruik en duurzaamheid. Hoewel er al jaren pogingen worden ondernomen om deze perceptie te veranderen, blijkt dit een moeilijk te realiseren doel. Een mogelijk nieuwe richting in deze inspanningen kan komen uit ee1

Gerbert-Jan Meijerink overleden

Gerbert-Jan Meijerink overleden

Op 19 augustus 2023 is in Utrecht Gerbert-Jan Meijerink overleden. Gerbert-Jan was vele jaren een bekende en zeer gewaardeerde persoon in de Nederlandse wereld van serverruimtes en datacenters.