Nerdalize haalt bijna 750.000 euro op voor CloudBox servers in woningen

nerdalize

Nerdalize heeft via een crowdfundingcampagne bijna 750.000 euro opgehaald bij investeerders. Dit is fors meer dan de 250.000 euro die het bedrijf als doel had gesteld. De crowdfundingcampagne loopt tot en met 1 juli.

Nerdalize is een Nederlandse start-up die woningen in Nederland wil verwarmen met restwarmte van servers. In tegenstelling tot andere partijen vervoert Nerdalize de restwarmte hierbij niet van een datacenter naar woningen, maar wil het bedrijf servers in woningen plaatsen. De warmte die deze ‘CloudBox’ servers afgeven, wordt ingezet voor het verwarmen van woningen en de warmwatervoorziening in huizen.

Warm water

De warmte wordt afgegeven in de vorm van warm water afgegeven aan de CV-ketel in woningen. Dit warme water wordt gratis door Nerdalize beschikbaar gesteld. De startup neemt daarnaast de energiekosten van de servers voor rekening. Woningeigenaren die ervoor kiezen servers van Nerdalize in hun woning te plaatsen kunnen naar schatting 300 dollar per jaar besparen op hun energierekening.

Klanten van Nerdalize profiteren van relatief lage tarieven. Zo rekent de start-up een tarief van 37,08 euro per maand voor een dual core server met 3,2GB RAM-geheugen. Deze lage tarieven kan het bedrijf hanteren, aangezien het geen datacenter hoeft te bouwen om servers te huisvesten.

Eerste servers in augustus geplaatst

Met behulp van de opgehaalde investering wil Nerdalize in augustus starten met het plaatsen van de eerste servers in woningen. In totaal wil Nerdalize 50 woningen gaan voorzien van CloudBox servers.

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

PCIe-kaart vermindert energieverbruik in AI-servers aanzienlijk

Tijdens CES 2024 introduceerty het Koreaanse DEEPX de DX-H1. Dit is een PCIe-kaart die is ontworpen om de prestaties van AI-servers te versnellen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De DX-H1, die in aanloop naar de beurs in Las Vegas de CES 2024 Innovatie Award heeft gewonnen in de categorie Computer Hardware en Componenten, legt d1

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.