Nederlandse Vereniging Duurzame Energie organiseert voor derde maal Open Energiedag

stroommast

Als er een sector is waar de ontwikkelingen op de energiemarkt zorgvuldig worden gevolgd, dan is het wel de datacentermarkt. De matige reputatie van datacenters heeft hier uiteraard mee te maken. Bovendien zien we dat veel datacenters zich steeds bewuster worden van hun (mogelijke) rol in de energiemarkt. Bovendien integreren steeds meer datacenters met andere organisaties die op energie zijn gericht, zoals warmtenetten. Andere datacenters gaan zelfs rechtstreeks inkopen op energiebeurzen.

Daarom is de Open Energiedag die Nederlandse Vereniging Duurzame Energie op 16 september organiseert op zijn minst interessant te noemen. Deze vereniging organiseert deze dag voor het derde jaar, samen met zes brancheorganisaties. Vorig jaar namen meer dan vijfduizend bezoekers tijdens deze dag een kijkje bij meer dan zestig duurzame energieprojecten. Op deze dag openen namelijk duurzame energieprojecten in heel Nederland de deuren om mensen kennis te laten maken met de technieken en de mensen achter de energietransitie. Bezoekers varen met een bootje naar een drijvend zonnepark, kijken binnenin een windmolen, horen het verhaal achter de houtsnippers in de biomassacentrale of voelen de warmte van bodemenergie. Welke locaties dit jaar mee doen is hier te vinden.

Ook datacenters kunnen duurzame energieprojecten voor deze dag aanmelden. Dat kan hier.

 

Lees ook
Maarten Otto is nieuwe voorzitter Netbeheer Nederland

Maarten Otto is nieuwe voorzitter Netbeheer Nederland

Het belang van datacenters neemt exponentieel toe. Ze staan centraal in onze digitale economie en zijn nauw verbonden met de energie-infrastructuur van ons land. Zoals Maarten Otto, de nieuw benoemde voorzitter van de ledenraad van Netbeheer Nederland, terecht opmerkt: "Onze energie-infrastructuur vormt nu en in de toekomst het fundament van Nederland."

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Hierom is persbericht over nieuw datacenter bij Berlijn voor Nederland interessant

Als in Duitsland de pers schrijft over een nieuw en groot datacenter is dat in principe geen nieuws voor de Nederlandse markt. Anders wordt het als het persbericht, waar iedereen naar verwijst, een paar punten bevat die juist elke Nederlander met kennis van de lokale datacentermarkt direct opvalt.

Energietransitie gaat sneller dan veel mensen denken, meent voorzitter van NVDE

Energietransitie gaat sneller dan veel mensen denken, meent voorzitter van NVDE

Nederlanders houden van klagen - over het Nederlands elftal, de files, de belastingdruk en tegenwoordig ook zeker over de energietransitie. Door alle nadruk op wat er wellicht (nog) niet goed gaat - denk aan wet- en regelgeving, het traag afgeven van vergunningen en de welbekende supply chain-problemen - verliezen we soms echter het zicht op de realiteit.