Minkels presenteert datacenteroplossingen op Infosecurity/ Storage Expo beurs

Aisle-Containment-Minkels-Free-Standing-Cold-Corridor-HR

Datacenters veranderen de opkomst van nieuwe technologieën zoals cloud snel. Ook de omgevingseisen die worden gesteld aan datacenterapparatuur veranderen hierdoor. Minkels, leverancier van modulaire en geïntegreerde datacenteroplossingen, presenteert tijdens de komende Infosecurity/ Storage Expo beurs in Utrecht een nieuwe generatie datacenteroplossingen waarmee organisaties hun datacenter toekomstbestendig kunnen maken. Het gaat onder andere om de Free Standing Cold Corridor.

“Er vindt op dit moment in Europa een sterke verschuiving plaats, waarbij het gebruik van cloudtoepassingen terrein wint ten opzichte van traditionele IT-infrastructuren en het gebruik van pure colocatie”, zegt Ramón De Groot, Business Unit Manager Nederland, bij Minkels. “Door de versnelde adoptie van cloud is er meer behoefte aan flexibele datacenterinfrastructuren. Flexibiliteit is nodig om de karakteristieken van cloud maximaal tot zijn recht te laten komen, zoals de locatieonafhankelijkheid in combinatie met een wisselend gebruik van de onderliggende datacenterresources. Ook schaalbaarheid, versterkt door de trend richting on-demand infrastructuren, is een cloud-eigenschap die schreeuwt om flexibiliteit in het datacenter.”

Minkels presenteert op de beurs onder andere de Free Standing Cold Corridor, een modulaire datacenteroplossing die geschikt is voor dynamische omgevingen waaronder cloud. De volledige onafhankelijkheid van racks in de Cold Corridor-constructie geeft beheerders de mogelijkheid in te spelen op onvoorspelbare toekomstige IT-uitbreidingen en de snel wijzigende specificaties van onder andere apparatuur voor dataopslag.

Lees ook
Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1