Microsoft wil derde datacenter in Middenmeer bouwen

Microsoft wil opnieuw een datacenter in Middenmeer bouwen. Het gaat om het derde datacenter van de Amerikaanse IT-gigant in de Noord-Hollandse plaats.

Het bedrijf nam in november 2015 het eerste datacenter in Middenmeer in gebruik. Het gaat om één van de grootste datacenter van Europa. Daarnaast werd in juni 2015 groen licht gegeven voor de bouw van een tweede datacenter in de Noord-Hollandse plaats. De bouw van dit datacenter is inmiddels aan de gang. Nu heeft Microsoft een vergunning aangevraagd voor een derde datacenter in Middenmeer. Alle datacenters zijn bedoeld voor de cloud diensten van Microsoft.

Het derde datacenter moet twee keer zo groot worden als het eerste datacenter van Microsoft in Middenmeer. Dit datacenter heeft een capaciteit van 17,5 megawatt en een omvang van 37 hectare. Het Noordhollands Dagblad meldt dat bij de bouw van het derde datacenter in Middenmeer meer Nederlandse bedrijven worden ingeschakeld. Bij de bouw van de eerdere twee datacenters werden vooral partijen uit andere Europese landen ingeschakeld.

Meer over
Lees ook
Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.