Microsoft overweegt overname van Mesosphere

Microsoft overweegt de startup Mesosphere over te nemen. Mesosphere heeft een Datacenter Operating System (DCOS) ontwikkeld waarmee een volledige datacenterinfrastructuur kan worden behandeld als één grote computer. Dit vereenvoudigt het beheer van grootschalige datacenteromgevingen.

The Information meldt dat Microsoft Mesosphere een maand geleden heeft benaderd. Het is echter onduidelijk of de gesprekken nog lopen. Nadat Mesosphere door Microsoft werd benaderd zou het bedrijf samen met bankiers het bedrijf hebben gewaardeerd op ruim één miljard dollar. Veel duidelijkheid over de geruchten zijn er niet. Zowel Mesosphere als Microsoft willen niet op het gerucht reageren.

De technologie van Mesosphere maakt het beheer van grootschalige datacenters eenvoudiger. Door clusters van servers te benaderen als één grote computer speelt de hoeveelheid servers een minder belangrijke rol in het beheer hiervan. Florian Leibert, CEO van Mesosphere, zei onlangs in een interview met Forbes dat het met de technologie niet uit maakt of je vijf of vijftigduizend servers beheerd. Als voorbeeld wijst de website op Twitter, dat met de technologie tienduizenden servers kan beheren met slechts enkele technici.

Meer over
Lees ook
Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt X86 servers van IBM over

Lenovo neemt de x86 serverdivisie van IBM definitief over. Onder andere de System x, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers worden onderdeel van de portfolio van Lenovo. Ook alle bijbehorende software komen in het bezit van het bedrijf. De PC-activiteiten va1

Schneider Electric neemt leverancier van modulaire datacenters AST Modular over

Schneider Electric neemt AST Modular over. Het Spaanse AST levert modulaire datacenters en datacentercontainers over de gehele wereld. De oplossingen worden gebruikt in 450 verschillende projecten in 30 landen. AST Modular ontwerpt en levert allerlei modules die in korte tijd kunnen worden gecombineerd tot een modulair datacenter. Ook levert het bedrijf koeloplossingen, die specifiek zijn bedoeld voor modulaire IT-omgevingen. De laatste productreeks van AST is specifiek gericht op implementatie in een zeecontainer, waardoor het modulaire datacenter eenvoudig kan worden verplaatst. Met de ove1