‘Markt voor logische toegangsbeveiliging is in 2019 ruim 3 miljard dollar waard’

datacenter

De wereldwijde markt voor logische toegangsbeveiliging voor datacenters groeit de komende jaren flink. De markt is naar verwachting in 2019 zo’n 3,2 miljard dollar waard.

Dit voorspelt ResearchandMarkets. De wereldwijde markt voor logische toegangsbeveiliging was afgelopen jaar goed voor een jaaromzet van 2,1 miljard dollar. De markt maakt tot 2019 naar verwachting een jaar-op-jaar groei van 7,5% door. Noord-Amerika is veruit de grootste markt met een marktaandeel van 41,50%.

De markt wordt door ResearchandMarkets verdeelt in twee segmenten: oplossingen en services. Afgelopen jaar was het segment voor oplossingen verantwoordelijk voor het merendeel van de omzet in de sector. Het onderzoeksbureau verwacht echter dat het segment services de komende vijf jaar een grote jaar-op-jaar groei zal laten zien.

Lees ook
Omzet uit verkoop van servers is in 2013 hard gedaald

Omzet uit verkoop van servers is in 2013 hard gedaald

De wereldwijde omzet uit de verkoop van servers is in 2013 flink teruggelopen. Bedrijven wisten in 2013 voor 9,9 miljard euro aan servers te verkopen. Dit is maar liefst 4,5 procent minder dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van Gartner. De lagere totale omzet in de servermarkt is opvallend, aangezien het absolute aantal verkochte servers1

TelecityGroup gaat AMS 1 uitbreiden

TelecityGroup gaat AMS 1 uitbreiden

TelecityGroup gaat zijn AMS 1 datacenter in Amsterdam uitbreiden. Dit heeft het bedrijf tijdens de bespreking van zijn jaarcijfers over 2013 bekendgemaakt. Het bedrijf stelt de vergunningen voor de uitbreiding inmiddels binnen te hebben en daarnaast contracten te hebben gesloten voor de bouw. Het vernieuwde datacenter moet in 2016 zijn deuren open1