Maatconfectie bij glasvezelkabel

Modern interior of server room in datacenter

Het glasvezel-productportfolio van METZ CONNECT wordt verder uitgebouwd met voorgeconfectioneerde glasvezel-installatiekabel (VIK). Het gaat om een VIK met universele kabel en mini-breakoutkabel. De kabels worden aan de hand van wensen van de klant geconfectioneerd.

De VIK's zijn glasvezelkabels, voorzien van connectoren aan één of beide zijden, die handmatig bij METZ CONNECT worden geproduceerd. De individueel geconfigureerde glasvezelkabels worden onder het merk OpDAT met betrekking tot kabellengte, connectorcombinatie (bijv. LC, SC en ST) en aantal vezels volgens de wensen van de klant geconfectioneerd.

Universele OpDAT VIK kabels

De universele OpDAT VIK kabels met een vezelaantal van 4 tot 48 zijn onder andere gericht op datacenters. De universele VIK kabels zijn de aanvulling bij OpDAT patchvelden (type PF, PA, vast of slide). Ze maken een point-to-point-verbinding mogelijk van passieve en actieve netwerkcomponenten. Daarmee worden installatietijd en kosten gereduceerd in vergelijking met splitsen en pigtails of een bekabeling met afzonderlijke leidingen.

De OpDAT VIK Mini-Breakoutkabel met 4, 12 en 24 vezels zijn eveneens geschikt voor toepassing binnens- en buitenshuis en worden ook in combinatie met OpDAT patchvelden en voor de aansluiting op OpDAT aansluitdozen ingezet.

Fanout-bescherming

Beide kabelvarianten worden standaard geleverd met fanout-bescherming. Optioneel kunnen de kabels worden geleverd met een intrekhulp om de glasvezelleidingen in kabelkanalen of in kabelschachten te trekken. De OpDAT VIK's zijn individueel configureerbaar via de kabelconfigurator op www.metz-connect.com.

Dossiers
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.