Leviton gaat op maat gemaakte bekabeling leveren vanuit nieuwe Schotse fabriek

Bekabelingsspecialist Brand-Rex, onderdeel van Leviton, opent zijn nieuwe Data Centre Factory in Glenrothes, Scotland. In de Data Centre Factory gaat Leviton onder meer gepretermineerde bekabeling en cassette oplossingen ontwikkelen.

brand-rex-logo Met de Data Centre Factory in Glenrothes richt Leviton zich op klanten in de EMEA-regio. Het bedrijf gaat met behulp van de fabriek op maat gemaakte producten fabriceren voor klanten. Doordat de fabriek in Schotland is gevestigd, kunnen deze op maat gemaakte producten relatief snel bij klanten worden afgeleverd.

“Kabels termineren kan het meest tijdrovende en arbeidsintensieve proces van kabelinstallatie in een datacenternetwerk zijn”, legt Ian Wilkie, Managing Director van Brand-Rex, onderdeel van Leviton, uit. “Naarmate datacentersystemen complexer worden kan het gebruik van gepretermineerde infrastructuur downtime, arbeidskosten, verspilling en onderhoud verminderen. Indien datacenterbeheerders de exacte lengte van de kabel, kabeltype, breakout-lengte en het aantal vezels voor hun netwerk kunnen specificeren kunnen zij de installatietijd tot 80% terugdringen.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Integrale turnkey-aanpak van de IT-infrastructuur levert kwaliteit, geld en tijd ruimschoots op

Integrale turnkey-aanpak van de IT-infrastructuur levert kwaliteit, geld en tijd ruimschoots op

Dat datacenters de schakels van de digitale infrastructuur van de wereld zijn, is inmiddels bekend. Toch worden de klant, de carrier, de elektro-installateur en de co-locatie provider vaak nog als losse onderdelen gezien. Gevolg: als het mis gaat is onduidelijk wie de verantwoordelijkheid heeft. TTNoord ziet kansen het aantal schijven te verminder1

De nieuwe M211-labelprinter van Brady

De nieuwe M211-labelprinter van Brady

De nieuwe M211-labelprinter van Brady Corporation is een licht, robuust en draagbaar toestel dat zowel gesneden als continue labels print om kabels en andere componenten te identificeren. De printer kan complexe labels maken die ontworpen, bekeken en geprint worden met een smartphone.

Ken Hall: 'Datacenters hebben behoefte aan doordachte schaalbaarheid’

Ken Hall: 'Datacenters hebben behoefte aan doordachte schaalbaarheid’

DatacenterWorks sprak naar aanleiding van de lancering van het Propelglasvezelplatform met Ken Hall (RCDD NTS) Data Center Solutions Architect bij CommScope over de belangrijkste drijfveren achter de veranderingen in de infrastructuur van de fysieke datalaag van hyperscale en cloud-scale providers.