Leidraad Noodstroomvoorziening ook relevant voor datacenters

pixabay-server-room-1376349_960_720

Voor organisaties als zorginstellingen, datacenters en banken vormt de noodstroominstallatie een vitaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Om de continuïteit van de noodstroomvoorziening te waarborgen, is een degelijke procedure van tests en controles noodzakelijk. Vanuit de behoefte om dit proces te stroomlijnen heeft het kenniscentrum en belangenbehartiger voor zakelijke elektriciteit-, gas- en waterafnemers in Nederland de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMW) de kennis en expertise van deskundigen van 13 ziekenhuizen gebundeld. Gezamenlijk hebben zij de Leidraad Noodstroomvoorziening ontwikkeld. Op 24 maart wordt de Leidraad gepresenteerd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Het instrument is weliswaar voor en door ziekenhuizen ontwikkeld, maar kan worden toegepast in alle bedrijven en instellingen die over een noodstroomvoorziening beschikken of overwegen deze te installeren. Ook voor datacenters is de leidraad relevant. In de Leidraad Noodstroomvoorziening komen alle relevante elementen aan bod, zoals het testen, toetsen, beheer en onderhoud van een installatie, het risicobeleid van de organisatie en de noodzakelijke interne en externe communicatie in noodsituaties.

Stroomstoring in januari

Tijdens de omvangrijke stroomstoring in januari in Amsterdam kreeg het datacenter van TransIP te maken met de gevolgen van de stroomstoring te maken, onder meer door weigering van een back-upgenerator. Ook bleek het Medisch Centrum Slotervaart niet op haar noodstroomvoorziening te kunnen vertrouwen. De Leidraad Noodstroomvoorziening helpt organisaties zich voor te bereiden op situaties waarbij de noodstroomvoorziening in werking moet treden.

De Leidraad Noodstroomvoorziening kan worden aangevraagd door contact op te nemen met VEMW via 0348-484 350.

Dossiers
Lees ook
Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.