Legrand introduceert modulaire 3-fase UPS met dubbele ingang en redundante besturing

trimod-he-legrand

Legrand lanceert de Trimod HE, een nieuwe modulaire 3-fase UPS. De UPS biedt een gecertificeerde efficiëntie van 96%. De Trimod HE heeft een vermogen van 80 kVA, beschikt over een dubbele input en een redundant multi control board systeem.

De Trimod HE is modulair opgebouwd. Het systeem bestaat uit meerdere identieke 6,7kW 1-fase power modules. Deze kunnen parallel worden geschakeld. Door het aantal power modules uit te breiden is het mogelijk verschillende redundantieniveau’s te bereiken.

Redundante controleborden

Ook de controleborden zijn redundant uitgevoerd. Indien één van de controleborden uitgeschakeld wordt, betekent dit doorgaans dat ook de modules die door dit controlebord worden aangestuurd worden uitgeschakeld. Om dit te voorkomen distribueert de Trimod HE automatisch het verloren vermogen naar de andere modules om de continuïteit te waarborgen. Daarnaast kunnen dankzij het multi control board modules onder spanning gewisseld worden (hot swap) en hoeft de UPS niet uitgeschakeld te worden.

De Trimod HE is voorzien van een dual input functie (dubbele ingang). Hierdoor kan de UPS gevoed worden door twee verschillende bronnen. De in- en uitgang kan geconfigureerd worden gedurende de installatie.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy start productie van natrium-ion batterijen

Natron Energy is gestart met de productie van natrium-ion batterijen in de Verenigde Staten. Deze batterijen zijn vooral interessant voor opslag van elektriciteit in windparken en datacenters. Het bedrijf onderstreept dat deze batterijen een hogere vermogensdichtheid en langere levensduur bieden en bovendien veiliger zijn dan bestaande batterijtec1

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland, ACM en het Ministerie van EZK benadrukken prioriteiten voor Europese energie-infrastructuur

Netbeheer Nederland heeft samen met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) een document gepubliceerd waarin gedeelde prioriteiten voor een robuuste Europese energie-infrastructuur worden belicht.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1