LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL_blauw_-_transparant

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen gebruikt voor noodstroomvoorziening.

Het datacenter heeft deze oplossing ontwikkeld in samenwerking met Eneria, een dealer van Caterpillar. Samen hebben zij de noodstroomvoorziening ontworpen, geïnstalleerd en getest. De oplossing bestaat uit zes Cat 3516B dieselelektrogroepen.

De samenwerking met Eneria en Caterpillar toont voor LCL de levensvatbaarheid van HVO100 in noodstroomsystemen aan. Het bedrijf heeft zich gecommitteerd om tegen het einde van dit decennium CO2-neutraal te zijn. Eneria zal ook doorlopend onderhoud en service bieden onder een Cat Customer Value Agreement (CVA). Nu het project in Aalst geslaagd is, is LCL van plan om de noodstroomoplossingen bij al haar datacenters in de komende twee jaar om te zetten om te werken op HVO.

Het noodstroomsysteem werd geïnstalleerd als onderdeel van een €15,5 miljoen kostende uitbreiding die het vloeroppervlak van LCL in Aalst verdrievoudigde. Tegelijkertijd werd voor de faciliteit een Tier III-certificering van het Uptime Institute behaald.

Lees ook
Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.