Interxion bouwt achtste datacenter in Amsterdam

Interxion kondigt de bouw aan van zijn achtste datacenter in Amsterdam (AMS8). AMS8, waarbij de meest innovatieve technieken op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie worden toegepast, zal bij voltooiing 8.000 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte omvatten, met circa 15 MW elektrisch vermogen dat beschikbaar komt voor klanten. 

AMS8 wordt gebouwd in zes fasen, waarvan de eerste twee fasen naar verwachting in het najaar van 2016 zullen worden opgeleverd. De fases beslaan 1.300 vierkante meter gefaciliteerde datacenterruimte. AMS8 wordt gevestigd op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk, die toegang biedt tot meer dan 40 carriers en ISP’s en tot de twee internet exchanges, AMS-IX en NL-ix, die op de campus aanwezig zijn. De investeringen voor de bouw van deze eerste twee fasen bedragen naar verwachting circa 50 miljoen euro.

De aankondiging volgt nog geen twee jaar nadat Interxion AMS7 heeft opgeleverd, waarmee het de enorme groei onderstreept die Interxion de laatste jaren doormaakt. Interxion heeft dan ook sinds de oprichting vijftien jaar geleden altijd structureel geïnvesteerd in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken op het gebied van veiligheid, performance en duurzaamheid, in combinatie met een constante focus op de dagelijkse processen en de dienstverlening naar klanten.

Michael van den Assem, algemeen directeur van Interxion Nederland: ‘De aanhoudende vraag naar carrier-neutrale datacenterruimte waarmee Interxion in Nederland te maken heeft, is vooral toe te schrijven aan aanbieders van cloud-diensten die de snel groeiende Europese cloud-markt willen bedienen. Daarnaast staan we aan de vooravond van een massale cloud-adoptie door enterprise bedrijven die de vraag naar datacentercapaciteit doet toenemen. De internationale netwerkverbindingen in de regio Amsterdam en de mainport-functie die Nederland vervult tot het Europese achterland, zorgen dat Interxion in Nederland een sterk groeiende vraag ervaart van bestaande en nieuwe klanten.’

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.