i³ vernieuwt hardware infrastructuur van Amphia Ziekenhuis

amphia-ziekenhuis

i³ groep gaat de hardware infrastructuur voor het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het Amphia Ziekenhuis vernieuwen. De bestaande infrastructuur, die eveneens door i³ groep werd geleverd, is door de komst van het EPIC EPD toe aan vernieuwing.

De nieuwe infrastructuur bestaat onder andere uit HP Integrity rx2800-servers, die nieuw zullen worden geleverd. De bestaande HDS USPVM-storage-omgeving blijft behouden, maar krijgt wel een upgrade. Een deel van deze infrastructuur wordt ingezet voor disaster recovery en het opvangen van calamiteiten.

i³ groep gaat het project voor het Amphia Ziekenhuis implementeren en levert zowel supportdiensten als advies. “Het Amphia Ziekenhuis is al jaren een gewaardeerde klant van i³ groep en we zijn dan ook bijzonder trots op het hernieuwde vertrouwen dat we van Amphia gegund hebben gekregen. Het EPD is niet meer weg te denken uit de zorgketen en van elementair belang voor het goed uit kunnen voeren van de diverse zorgtaken van het Amphia Ziekenhuis. Daarom is de keuze voor het HP Integrity platform met de befaamde “6 x 9 uptime” (99.9999%) een zeer verstandige zet voor dit soort bedrijfskritische applicaties”, aldus Hein Kiemeney, Sales Director i³ groep.

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.