i³ vernieuwt hardware infrastructuur van Amphia Ziekenhuis

amphia-ziekenhuis

i³ groep gaat de hardware infrastructuur voor het elektronisch patiëntendossier (EPD) van het Amphia Ziekenhuis vernieuwen. De bestaande infrastructuur, die eveneens door i³ groep werd geleverd, is door de komst van het EPIC EPD toe aan vernieuwing.

De nieuwe infrastructuur bestaat onder andere uit HP Integrity rx2800-servers, die nieuw zullen worden geleverd. De bestaande HDS USPVM-storage-omgeving blijft behouden, maar krijgt wel een upgrade. Een deel van deze infrastructuur wordt ingezet voor disaster recovery en het opvangen van calamiteiten.

i³ groep gaat het project voor het Amphia Ziekenhuis implementeren en levert zowel supportdiensten als advies. “Het Amphia Ziekenhuis is al jaren een gewaardeerde klant van i³ groep en we zijn dan ook bijzonder trots op het hernieuwde vertrouwen dat we van Amphia gegund hebben gekregen. Het EPD is niet meer weg te denken uit de zorgketen en van elementair belang voor het goed uit kunnen voeren van de diverse zorgtaken van het Amphia Ziekenhuis. Daarom is de keuze voor het HP Integrity platform met de befaamde “6 x 9 uptime” (99.9999%) een zeer verstandige zet voor dit soort bedrijfskritische applicaties”, aldus Hein Kiemeney, Sales Director i³ groep.

Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.