Hoger onderwijs gaat voor duurzaamheid

Op 29 mei vindt het grootste duurzaamheidsevenement in het hoger onderwijs plaats. Op die datum organiseert SURF met een aantal partnerorganisaties de lustrumeditie van symposium Groene ICT en Duurzaamheid (SGI 2015). Het symposium wordt gecombineerd met de SustainaBul Experience van landelijk studentennetwerk Morgen. Het evenement vindt van 9.30-17.00 uur plaats op Hogeschool Leiden.  header%20(7)66

Symposium SGI 2015

SGI 2015 is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Het symposium heeft als thema ‘Werken aan groene groei’ en beoogt samenwerking en cross-overs te stimuleren tussen het hoger onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven.

SustainaBul Experience

Tijdens het middagprogramma van studentennetwerk Morgen treedt oud-premier Jan Peter Balkenende op als keynote-spreker. Hij vertelt over zijn ervaringen met duurzaamheid in de politiek en het bedrijfsleven. Presentator Harm Edens reikt de SustainaBul uit, de prijs voor de duurzaamste universiteit of hogeschool.

Nationale duurzaamheidsdag

De unieke combinatie van deze twee events is voor de organisatoren de aanleiding om 29 mei 2015 uit te roepen tot de eerste nationale duurzaamheidsdag in het hoger onderwijs. De onderwijsinstellingen gaan verder dan de landelijke doelstellingen en willen voorop lopen bij het leveren van een actieve bijdrage aan duurzaamheid. SURF ondersteunt hen daarbij met duurzame ICT-innovaties: vergroenen van ICT, maar ook vergroenen met ICT. De meeste sprekers zijn intussen bekend. Het (voorlopige) programma is hier te vinden.

Organisatoren

Het evenement wordt georganiseerd door SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek en Morgen, het landelijke studentennetwerk voor een duurzame toekomst. SURF en Morgen werken nauw samen met partners waaronder Hogeschool Leiden, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de special interest group Groene ICT en Duurzaamheid en Green IT Amsterdam.

 
Meer over
Lees ook
NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Vaire Computing is een Britse startup die zich richt top een trend die ook wel 'reversible computing’ wordt genoemd. Dit concept kan leiden tot logische schakelingen (processoren en andere IC’s) die vrijwel geen energie verbruiken.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.