<


Het IT Infra event vindt dit jaar digitaal plaats. Schrijf u nu in voor deze unieke editie!

FHI 2020-Mede mogelijk gemaakt door

Op 10, 11 en 12 november vindt het IT Infra event plaats, dit keer in digitale vorm. Door de huidige coronacrisis, zijn steeds meer mensen en bedrijven afhankelijk van de IT-wereld. De IT infrastructuur en datacenter wereld zijn belangrijker dan ooit tevoren. In drie dagen worden bezoekers door technische en interactieve webinars van de exposanten, keynote sprekers en door middel van een paneldiscussie bijgepraat over actuele thema’s.

 

Hoe maken brandstofcellen datacentra schoner en betrouwbaarder

Waterstof biedt nieuwe mogelijkheden voor groene datacenters.

Hydrozine als veilige en langdurige opslag van waterstof Aansluitend op de lezing van Roel van de Pas van Nedstack gaat Max Aerts van DENS (Dutch Energy Solutions) in op hoe Hydrozine een belangrijke rol kan vervullen bij langdurige opslag van waterstof. Hydrozine (ook wel bekend als mierenzuur) is een zuur dat ontstaat door waterstof te binden aan CO2.

 

In zijn presentatie vertelt Max Aerts hoe een Hydrozine aggregaat, op basis van brandstofcel technologie, de vloeibare waterstofdrager Hydrozine gebruikt voor het opwekken van groene stroom uit waterstof. Ook gaat hij in om de mogelijke toepassingen van deze techniek, denk hierbij aan bijv. een generator.

De lezing van Max Aerts van DENS vindt plaats op donderdag 12 november om 14.30 uur, aansluitend aan de lezing van Roel van de Pas, Nedstack.

Power Quality – modulaire infrastructuur en tekortkomingen ICT

Geavanceerde toepassingen van vermogenselektronica kunnen de werkefficiëntie verbeteren en het leven gemakkelijker maken, maar tegelijkertijd kunnen ze het elektriciteitsnet vervuilen. 
 In de presentatie van Ross Peringuey en Mandy Ho van Delta Electronics wordt uitgebreid besproken hoe u uw problemen met Power Quality in een datacenter kunt voorkomen of oplossen. Naast de veel voorkomende problemen wordt ook stilgestaan bij supraharmonische verstoringen, de vermogensfactor, modulaire systemen en diverse mogelijkheden voor energieopslag middels loodzuur- en lithium batterijen.

Dinsdag 10 november om 13.15 uur geven Ross Peringuey en Mandy Ho hun lezing.

Balanceren tussen kosten en beschikbaarheid. Power management in datacenters

De beschikbaarheid van IT-systemen is essentieel voor de continuïteit van de maatschappij en het zakelijke leven.

Als IT-systemen niet beschikbaar zijn, zorgt dat voor veel financiële schade, organisatorische uitdagingen en externe effecten. Power management is een continu proces van meten, monitoren en verbeteren met als doel beschikbaarheid vergroten, energie- en beheerskosten minimaliseren en de gevolgen van storingen te minimaliseren. Een onmisbare tool voor exploitanten van datacenters die moeten balanceren tussen kosten en beschikbaarheid. Arjan Pit van Fortop legt op praktische wijze uit hoe hier in de praktijk invulling aan gegeven kan worden.

Arjan Pit van Fortop zal op donderdag 12 november om 9.15 uur zijn lezing geven.

 
Lees ook
Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.

NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname van Netrics

NorthC Datacenters breidt uit in Zwitserland door overname van Netrics

NorthC Group, het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de datacenters en de connectiviteitsdiensten van het Zwitserse Netrics. Hiermee betreedt NorthC Group de Zwitserse markt. Dit is de tweede internationale overname door NorthC Group, na de overname vanIP Exchange in Duitsland, in...