Handige tool om de efficiëntie van UPS-systemen te berekenen

Efficiency Calculator Eaton

Bereken vandaag nog uw jaarlijkse besparing op koeling en energieverbruik met behulp van de nieuwe Eaton® Efficiency Calculator. Deze eenvoudig te gebruiken tool laat zien hoe Eaton UPS-systemen (Uninterruptible Power Supplies) presteren op basis van de huidige belasting. Het toont zowel de financiële besparing als de energiebesparing, alsmede de jaarlijkse kosten in vergelijking met andere UPS-systemen op de markt.

Als belangrijke speler in de UPS-technologie, streeft Eaton naar de ontwikkeling van energie-efficiënte oplossingen. Zo is pasgeleden de nieuwe Eaton 93PM UPS gelanceerd, die in dubbele conversie modus een ongekend rendement van 96,7 % biedt, en biedt Eaton de 9PX UPS. Deze laatste is nu Energy Star® gekwalificeerd, een aanduiding die aangeeft dat het product tot de meest efficiënte UPS-en op de markt behoort.

De Eaton® Efficiency Calculator is dan ook een logisch vervolg. Met deze nieuwe calculator hebben klanten toegang tot alle feiten en cijfers die ze nodig hebben om een weloverwogen keuze te maken bij het selecteren van een nieuw UPS-systeem.

93PM UPS

Met de calculator, beschikbaar op pqcalc.eaton.eu, kunnen IT-specialisten die van plan zijn om een Eaton 93PM, 9PX, 9390 of 9395 UPS te installeren, deze nu rechtstreeks vergelijken met andere UPS-systemen op de markt. Zowel het verschil in efficiëntie wordt inzichtelijk gemaakt, alsook de jaarlijkse energiekosten. De calculator toont bovendien de totale energiebesparing mogelijk, door het berekenen van de carbon footprint reductie, de jaarlijkse en levenslange directe energiebesparing en de jaarlijkse en levenslange besparing op koeling.

De uiteindelijke resultaten kunnen worden aangepast om zo rekening te houden met het type en de aantal UPS-eenheden die worden gebruikt, de verwachte load en de gewenste modus, zoals de dubbele conversie modus of de Energy Saver System (ESS) modus van Eaton. Deze laatste biedt 99% rendement, zelfs bij weinig belasting.De tool biedt de mogelijkheid om niet alleen de munteenheid en de kosten aan te passen per kWh, maar ook de efficiëntie en koeling-ratio voor de UPS-vergelijking. Zo kunnen gebruikers de berekeningen aanpassen aan hun eigen specifieke eisen.

 
Meer over
Lees ook
Easy UPS 3S vereenvoudigt businesscontinuïteit voor midden en kleinbedrijf

Easy UPS 3S vereenvoudigt businesscontinuïteit voor midden en kleinbedrijf

Schneider Electric lanceert de Easy UPS 3S. De Easy UPS 3S is een 10-to-40kVA Uninterruptible Power Supply (UPS), oftewel een noodstroomvoorziening. De UPS heeft krachtige specificaties en een compact design en is gemakkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden – om zo businesscontinuïteit voor midden en kleine bedrijf eenvoudiger te maken. D1

Steeds grotere afhankelijkheid van stroom vraagt om nieuwe generatie uninterrupted power supplies

Steeds grotere afhankelijkheid van stroom vraagt om nieuwe generatie uninterrupted power supplies

Met de snelle digitalisering van economie en samenleving zijn nieuwe oplossingen geboden voor de bedrijfszekerheid van kritische elektrische apparatuur. De afhankelijkheid van elektriciteit verdiept en verbreedt zich. Of het nu om de zorg, IT, (energie) infrastructuur, industrie of ‘smart buildings’ gaat: fluctuaties in stroomvoorzieningen en brow1

Kom ook naar de UPS-Day 2018

Komende donderdag organiseert DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks de UPS-Day 2018. Centraal staat de veranderende rol van de UPS binnen het datacenter. Deelname is gratis. Hoofdrol Power is natuurlijk al jaren van cruciaal belang voor de IT-en datacenterinfrastructuur van vrijwel iedere organisatie. De manier waarop datacenters, facilitaire afdelingen en IT-afdelingen met stroomvoorziening omgaan is echter drastisch aan het veranderen. Kijk maar naar de vergroening die we zien en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen (solar, wind, warmte/kracht en dergelijke). Maar ook zien w1