Steeds grotere afhankelijkheid van stroom vraagt om nieuwe generatie uninterrupted power supplies

279531-architecture-bay-boat-326410-df5c5e-large-1525757903

Met de snelle digitalisering van economie en samenleving zijn nieuwe oplossingen geboden voor de bedrijfszekerheid van kritische elektrische apparatuur. De afhankelijkheid van elektriciteit verdiept en verbreedt zich. Of het nu om de zorg, IT, (energie) infrastructuur, industrie of ‘smart buildings’ gaat: fluctuaties in stroomvoorzieningen en brown- of blackouts hebben een steeds grotere impact op organisaties. Socomec introduceert daarom een nieuwe generatie Uninterrupted Power Supplies (UPS’en) die de digitale transformatie ondersteunen en geschikt zijn voor industrie 4.0. De dubbele conversie UPS’en voldoen aan de allerhoogste rendementseisen en zijn geschikt voor subsidieregelingen zoals de energie investeringsaftrek.

Socomec is van origine een Frans bedrijf, opgericht in 1922, en onafhankelijk fabrikant van laagspanningsproducten. Het bedrijf is een specialist met een scherpe focus en legt zich wereldwijd uitsluitend toe op vier domeinen: critical power, power control & safety, expert services en energy efficiency. Socomec introduceert regelmatig innovaties in deze markten die als standaarden worden geadopteerd. Van de vorige generatie Masterys UPS’en heeft het bedrijf meer dan 90.000 units geproduceerd en wereldwijd geïnstalleerd.

De nieuwe Masterys BC+ en GP4 UPS reeksen van Socomec weerspiegelen de wereldwijde transitie naar industrie 4.0. De vierde generatie Masterys reeks is volledig toegerust op het IoT tijdperk. Dit blijkt onder andere uit de door Socomec ontwikkelde eWIRE app, die de installateur begeleidt bij de installatie van de UPS door middel van augmented reality. Hij ontvangt instructies voor de correcte installatie van het systeem, het testen van de elektrische beveiliging, de bekabeling en accu’s. Tot slot voert de app tests uit, waarvan de resultaten naar het servicecentrum van Socomec worden gestuurd. De resultaten worden aldaar gecontroleerd voordat het systeem in gebruik wordt genomen. Deze benadering van de inbedrijfstelling van UPS’en is uniek in de wereldwijde markt.

Duurzaam, betrouwbaar maatwerk

De vierde generatie Masterys UPS’en zijn op een revolutionaire nieuwe manier ontworpen. Door zogenaamde ‘bricks’ te gebruiken is de UPS modulair opgebouwd waardoor het eenvoudig is om onderhoud te plegen of onderdelen te vervangen. Onderhoud en vervanging kosten daardoor weinig tijd. 

Gezien de veelheid aan toepassingen waarvoor de Masterys UPS’en kunnen worden ingezet, is het noodzakelijk dat zij op maat worden gemaakt, afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. De beschermingsklasse, kabelgeleiding, koeling, trillingsbestendigheid en capaciteit kunnen naar wens worden geconfigureerd.

De UPS’en hebben een TüV gecertificeerde mean time before failure van 300.000 uur met online dubbel conversie mode. De mean time to repair is geminimaliseerd doordat de apparaten voortdurend analytische gegevens over hun status naar de private Socomec cloud kunnen sturen. Niet alleen kan daarmee voorspeld worden wanneer onderhoud nodig is, bij een storing is de engineer daardoor al volledig op de hoogte voordat hij ter plaatse is, waardoor hij meteen over kan gaan tot reparatie. 

Op naar de toekomst

De Masterys GP4 en BC+ series zijn voortgekomen uit de gedachte dat (digitale) innovatie niet mogelijk is zonder betrouwbare elektriciteitsinfrastructuur. Tegelijkertijd is er sprake van een transitie naar duurzame energie, wat voor een deel ook betekent dat elektriciteit belangrijker wordt in allerlei primaire processen. De Masterys GP4 en BC+ moeten dan ook gezien worden als de solide ondergrond voor toekomstbestendige elektriciteitsvoorziening in alle mogelijke sectoren.

Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.