Google compenseert energieverbruik voor 100% met duurzame energie

windmolens

Google compenseert zijn energieverbruik voor 100% met wind- of zonne-energie. Het bedrijf heeft contracten gesloten met drie nieuwe partijen voor het afnemen van 535MW aan windenergie, waarmee het bedrijf in totaal 3GW aan windenergie afneemt.

Dit maakt Google bekend op Twitter. Het bedrijf kondigde in eind 2016 al aan te verwachten in 2017 zijn energieverbruik voor 100% te compenseren met duurzame energie. Dit doel heeft het bedrijf nu dus gerealiseerd. Het bedrijf geeft aan hiermee de grootste afnemer van duurzame energie wereldwijd te zijn.

Het overgrote deel van de duurzame energie die Google afneemt is windenergie, blijkt uit cijfers die het bedrijf eind 2016 vrijgaf. Het bedrijf gaf toen aan dat zijn investeringen zouden leiden tot in totaal 3,5 miljard dollar aan investeringen in infrastructuur voor duurzame energie wereldwijd.

Het overgrote deel van de duurzame energie die Google afneemt is windenergie (bron tabel: Google)

Meer informatie over het energieverbruik van Google is te vinden in het Environmental Report van het bedrijf.

Dossiers
Lees ook
Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Techgiganten lanceren nieuwe Net Zero Innovatiehub voor datacenters in Europa

Enkele van de grootste namen in de technologiesector hebben de handen ineengeslagen om een nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingshub voor groene datacenters op te zetten. Google, Microsoft, Danfoss en Schneider Electric zijn de oprichters van de nieuwe Net Zero Innovatiehub voor Datacenters, gevestigd in Fredericia, Denemarken.

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

NEN publiceert richtlijn PGS 37-1 voor energieopslagsystemen

Het gebruik van energieopslagsystemen ofwel Energy Storage Systems (ESS) met lithiumbatterijen neemt steeds meer toe. Daarmee groeit ook de noodzaak om dit op een verantwoorde manier te doen. In reactie hierop heeft NEN de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen PGS 37-1 ontwikkeld in samenwerking met een team van experts uit het bedrijfsleven en over1

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1