Global Switch Amsterdam Oost kan nu 30 kW OCP Open Rack Version 3 faciliteren

Globalswitch AMS

Datacenterbedrijf Global Switch heeft de OCP Ready-status bereikt voor hun datacenter Amsterdam East. Deze erkenning plaatst Amsterdam East in een nog altijd vrij selecte groep groep van slechts acht colocatie-datacenters in de EMEA-regio die OCP Ready zijn.

Het Open Compute Project, opgericht in 2011, is een samenwerkingsinitiatief gericht op het herontwerpen van hardwaretechnologie om efficiëntere en flexibelere datacenters te creëren. De OCP Ready-status, geïntroduceerd in 2018, helpt eindgebruikers bij het vinden van datacenters waar OCP IT-apparatuur op grote schaal kan worden ingezet. Dit certificaat erkent datacenters die voldoen aan richtlijnen gericht op efficiëntie, schaalbaarheid en openheid.

Amsterdam East, gelegen naast Global Switch's bestaande Amsterdam West datacenter, biedt 32.000 m² technische suites. Deze ruimtes, elk met een capaciteit van 2 MW en een gemiddelde dichtheid van 3000 W/m2, bieden klanten de mogelijkheid om hun high-performance computing-behoeften te accommoderen.

Een van de kenmerken van Amsterdam East is de ondersteuning van Open Rack Version 3 (ORV3) racks. Deze racks kunnen high-density implementaties tot 30kW per rack ondersteunen, wat de efficiëntie, schaalbaarheid en flexibiliteit voor klanten verbetert. Dit is van groot belang voor toepassingen zoals machine learning of AI, die een aanzienlijke rekenkracht vereisen. Bovendien zal in toekomstige fasen van de ontwikkeling vloeistofkoeling via de ORV3-rack ondersteund worden om rack-implementaties voor chipsets die niet door lucht kunnen worden ondersteund, mogelijk te maken.

Volgens René Olde Olthof, Managing Director van Global Switch Amsterdam, biedt het nieuwe datacenter klanten de mogelijkheid om op grotere schaal, kosteneffectiever en efficiënter te implementeren, terwijl het tegelijkertijd hun investeringen beschermt. Klanten profiteren ook direct van de reeds netwerkdichte ecosystemen van Amsterdam West. Steve Helvie, VP van Emerging Markets bij OCP, benadrukt de toevoeging van Global Switch aan het OCP Colo Solution Provider-programma als een aanzienlijke verrijking voor de OCP-community.

Meer over
Lees ook
OCP introduceert nieuw lidmaatschapsmodel

OCP introduceert nieuw lidmaatschapsmodel

Het Open Compute Project (OCP) is de afgelopen jaren fors gegroeid. De organisatie telt inmiddels honderden uiteenlopende organisaties, evenals duizenden individuen met verschillende industriële achtergronden en specialisaties als lid. Naar aanleiding van feedback uit diezelfde community heeft OCP besloten een nieuw lidmaatschapsstructuur op te zetten.

Open Compute Project annonceert eerste OCP startup-leden

Open Compute Project annonceert eerste OCP startup-leden

Open Compute Project (OCP) heeft bekend gemaakt dat een eerste groep van startups lid is geworden van de open source hardware-organisatie.

Meta brengt openRAN-project onder bij OCP

Meta brengt openRAN-project onder bij OCP

Meta heeft besloten zijn Evenstar-project voor openRAN onder te brengen bij Open Compute Project (OCP). Als reden noemt de techreus dat de ontwikkelde openRAN-technologie nu zo volwassen is, dat men deze als open source aan de tech community beschikbaar wil stellen voor verdere ontwikkeling en adoptie.