Geslaagde editie FHI IT Infra als hybride event

ITINfra-collage-2-850px

 

Dinsdag 16 november opende in het Bossche congrescentrum 1931 Elbert Raben, de  voorzitter van de IT Infra stuurgroep het FHI IT Infra event 2021. Elbert Raben verwelkomde de 23 exposanten, de vele sprekers, de 125 bezoekers die in levende lijve aanwezig waren én de 75 deelnemers die online het event meemaakten. Was de vorige jaargang nog puur online (met lezingen vanuit de FHI studio), deze editie was een geslaagde vorm van een hybride event.

De bezoekers hadden de keus uit twee keynote sprekers, een paneldebat met 3 vertegenwoordigers van 3 datacenters en vijftien parallelsessies. Inhoudelijk een volle dag die door de aangescherpte Covid-richtlijnen om 18.00 uur eindigde.

Daan Terpstra van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA), trapte de dag af met een contourschets van een nieuw sustainable Europees Cloud initiatief. Daan gaf aan dat Europa een eigen cloudomgeving nodig heeft, een eigen cloud dat enorme kansen gaat bieden.

De deelnemers konden het bijwonen van lezingen afwisselen met het bezoeken van de stands om ouderwets te netwerken en de laatste stand van zaken op te snuiven.

Partners van het FHI, die aanwezig waren met een met een stand:

ABATO Motoren B.V., ABB, All-Rack, Ap Nederland, APAC Airconditioning, CommScope, DE WIT datacenterkoeling, Delta Electronics, Eaton, EMKA Benelux, Exide Group, Forehand, Fortop,  GeoComfort, Go!Foton, Intronics, KSB, Legrand, Rittal, RoviSys, Socomec, Vertiv, Vijfhart IT-Opleidingen, WAGNER Group en Zwart Techniek.

Voorafgaand aan de afsluitende keynote was een paneldebat onder leiding van gespreksleider Robbert Hoeffnagel. De lead editor van DatacenterWorks ging in gesprek met Rob Stevens van Interconnect, Eric Lisca (Iron Mountain) en Arno van Gennip van Equinix over de verduurzaming van het datacenter. De rode draad door de discussie heen was: er gebeurt door datacenters al veel op het gebied van duurzaamheid. Alleen communiceert de markt dit nog onvoldoende. Een pittig statement met een levendige discussie met zaal als gevolg.

Die verduurzaming was ook de bodem van de afsluitende keynote van Freya Macke van Arcadis. Freya vroeg zich namelijk af of datacenters klaar zijn voor de klimaatstresstest.

Op de websites van DatacenterWorks komen alle lezingen live te staan. Net zoals de vraaggesprekken met exposanten, sprekers en bezoekers.

Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Apto is nieuwe speler in Europese hyperscale datacentermarkt

Een nieuwe Europese hyperscale datacenterfirma is van start gegaan - Apto genaamd. Het bedrijf wil meeliften op de volgende golf van de digitale economie. Daartoe zoekt Apto samenwerking met cloud service providers om hun uitbreiding over het Europese continent te faciliteren.

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

Raad van State vernietigt bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' gemeente Zeewolde

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in een uitspraak van vandaag (20 september 2023) het bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Trekkersveld IV' van de gemeente Zeewolde vernietigd. Het bestemmingsplan maakte de komst van een zogenoemd hyperscale datacenter mogelijk.