Geslaagde editie FHI IT Infra als hybride event

ITINfra-collage-2-850px

 

Dinsdag 16 november opende in het Bossche congrescentrum 1931 Elbert Raben, de  voorzitter van de IT Infra stuurgroep het FHI IT Infra event 2021. Elbert Raben verwelkomde de 23 exposanten, de vele sprekers, de 125 bezoekers die in levende lijve aanwezig waren én de 75 deelnemers die online het event meemaakten. Was de vorige jaargang nog puur online (met lezingen vanuit de FHI studio), deze editie was een geslaagde vorm van een hybride event.

De bezoekers hadden de keus uit twee keynote sprekers, een paneldebat met 3 vertegenwoordigers van 3 datacenters en vijftien parallelsessies. Inhoudelijk een volle dag die door de aangescherpte Covid-richtlijnen om 18.00 uur eindigde.

Daan Terpstra van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA), trapte de dag af met een contourschets van een nieuw sustainable Europees Cloud initiatief. Daan gaf aan dat Europa een eigen cloudomgeving nodig heeft, een eigen cloud dat enorme kansen gaat bieden.

De deelnemers konden het bijwonen van lezingen afwisselen met het bezoeken van de stands om ouderwets te netwerken en de laatste stand van zaken op te snuiven.

Partners van het FHI, die aanwezig waren met een met een stand:

ABATO Motoren B.V., ABB, All-Rack, Ap Nederland, APAC Airconditioning, CommScope, DE WIT datacenterkoeling, Delta Electronics, Eaton, EMKA Benelux, Exide Group, Forehand, Fortop,  GeoComfort, Go!Foton, Intronics, KSB, Legrand, Rittal, RoviSys, Socomec, Vertiv, Vijfhart IT-Opleidingen, WAGNER Group en Zwart Techniek.

Voorafgaand aan de afsluitende keynote was een paneldebat onder leiding van gespreksleider Robbert Hoeffnagel. De lead editor van DatacenterWorks ging in gesprek met Rob Stevens van Interconnect, Eric Lisca (Iron Mountain) en Arno van Gennip van Equinix over de verduurzaming van het datacenter. De rode draad door de discussie heen was: er gebeurt door datacenters al veel op het gebied van duurzaamheid. Alleen communiceert de markt dit nog onvoldoende. Een pittig statement met een levendige discussie met zaal als gevolg.

Die verduurzaming was ook de bodem van de afsluitende keynote van Freya Macke van Arcadis. Freya vroeg zich namelijk af of datacenters klaar zijn voor de klimaatstresstest.

Op de websites van DatacenterWorks komen alle lezingen live te staan. Net zoals de vraaggesprekken met exposanten, sprekers en bezoekers.

Meer over
Lees ook
Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.

Eaton en CTS Nordics investeren in NordicEPOD

Eaton en CTS Nordics investeren in NordicEPOD

NordicEPOD, gespecialiseerd in de productie en integratie van gestandaardiseerde energiemodules voor de datacenterindustrie, heeft een investering binnengehaald van CTS Nordics, een bedrijf dat zich toespitst op datacenterontwerp en -bouw, en Eaton, actief met power management.