<


Geslaagde editie FHI IT Infra als hybride event

ITINfra-collage-2-850px

 

Dinsdag 16 november opende in het Bossche congrescentrum 1931 Elbert Raben, de  voorzitter van de IT Infra stuurgroep het FHI IT Infra event 2021. Elbert Raben verwelkomde de 23 exposanten, de vele sprekers, de 125 bezoekers die in levende lijve aanwezig waren én de 75 deelnemers die online het event meemaakten. Was de vorige jaargang nog puur online (met lezingen vanuit de FHI studio), deze editie was een geslaagde vorm van een hybride event.

De bezoekers hadden de keus uit twee keynote sprekers, een paneldebat met 3 vertegenwoordigers van 3 datacenters en vijftien parallelsessies. Inhoudelijk een volle dag die door de aangescherpte Covid-richtlijnen om 18.00 uur eindigde.

Daan Terpstra van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA), trapte de dag af met een contourschets van een nieuw sustainable Europees Cloud initiatief. Daan gaf aan dat Europa een eigen cloudomgeving nodig heeft, een eigen cloud dat enorme kansen gaat bieden.

De deelnemers konden het bijwonen van lezingen afwisselen met het bezoeken van de stands om ouderwets te netwerken en de laatste stand van zaken op te snuiven.

Partners van het FHI, die aanwezig waren met een met een stand:

ABATO Motoren B.V., ABB, All-Rack, Ap Nederland, APAC Airconditioning, CommScope, DE WIT datacenterkoeling, Delta Electronics, Eaton, EMKA Benelux, Exide Group, Forehand, Fortop,  GeoComfort, Go!Foton, Intronics, KSB, Legrand, Rittal, RoviSys, Socomec, Vertiv, Vijfhart IT-Opleidingen, WAGNER Group en Zwart Techniek.

Voorafgaand aan de afsluitende keynote was een paneldebat onder leiding van gespreksleider Robbert Hoeffnagel. De lead editor van DatacenterWorks ging in gesprek met Rob Stevens van Interconnect, Eric Lisca (Iron Mountain) en Arno van Gennip van Equinix over de verduurzaming van het datacenter. De rode draad door de discussie heen was: er gebeurt door datacenters al veel op het gebied van duurzaamheid. Alleen communiceert de markt dit nog onvoldoende. Een pittig statement met een levendige discussie met zaal als gevolg.

Die verduurzaming was ook de bodem van de afsluitende keynote van Freya Macke van Arcadis. Freya vroeg zich namelijk af of datacenters klaar zijn voor de klimaatstresstest.

Op de websites van DatacenterWorks komen alle lezingen live te staan. Net zoals de vraaggesprekken met exposanten, sprekers en bezoekers.

Lees ook
Schneider Electric introduceert 22 kW, 300 mm InRow™-datacenterkoeloplossing met Economizer-optie

Schneider Electric introduceert 22 kW, 300 mm InRow™-datacenterkoeloplossing met Economizer-optie

Schneider Electric kondigt de Uniflair InRow™ 300 mm-oplossing aan. Deze uitbreiding op het Uniflair-koelportfolio biedt nu de Economizer-, Twin-koeling-, vloeistofgekoelde en luchtgekoelde opties. Het is de eerste 300 mm brede, rij-gebaseerde koeling met een Economizer-optie. Hierdoor kunnen klanten energieverbruik verminderen en hun ecologische...

Ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor bekabeling en netwerkoplossingen

Ontwikkelingen, kansen en uitdagingen voor bekabeling en netwerkoplossingen

De vraag naar bandbreedte, digitalisering, en duurzaamheid neemt snel toe. Dit zijn de drijvende krachten achter investeringen in glasvezel, en overheidsbeleid dat als doel heeft de uitrol ervan te versnellen. Doorlopende, razendsnelle, en onfeilbare toegang tot Internet en Cloudapplicaties, alsook hoge ‘Quality of Service’, zijn inmiddels essentieel...

SDIA roept datacenters op transparant te zijn over watergebruik

SDIA roept datacenters op transparant te zijn over watergebruik

Tijdens een paneldiscussie tijdens ImpactFest 2021 deed Max Schulze, chairman van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) een dringende oproep aan datacenters om transparant te zijn over hun watergebruik. Alleen dan kunnen nieuwsberichten als eerder dit jaar over vermeend gebrek aan drinkwater in Noord-Holland als gevolg van de komst van...