Geslaagde editie FHI IT Infra als hybride event

ITINfra-collage-2-850px

 

Dinsdag 16 november opende in het Bossche congrescentrum 1931 Elbert Raben, de  voorzitter van de IT Infra stuurgroep het FHI IT Infra event 2021. Elbert Raben verwelkomde de 23 exposanten, de vele sprekers, de 125 bezoekers die in levende lijve aanwezig waren én de 75 deelnemers die online het event meemaakten. Was de vorige jaargang nog puur online (met lezingen vanuit de FHI studio), deze editie was een geslaagde vorm van een hybride event.

De bezoekers hadden de keus uit twee keynote sprekers, een paneldebat met 3 vertegenwoordigers van 3 datacenters en vijftien parallelsessies. Inhoudelijk een volle dag die door de aangescherpte Covid-richtlijnen om 18.00 uur eindigde.

Daan Terpstra van de Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA), trapte de dag af met een contourschets van een nieuw sustainable Europees Cloud initiatief. Daan gaf aan dat Europa een eigen cloudomgeving nodig heeft, een eigen cloud dat enorme kansen gaat bieden.

De deelnemers konden het bijwonen van lezingen afwisselen met het bezoeken van de stands om ouderwets te netwerken en de laatste stand van zaken op te snuiven.

Partners van het FHI, die aanwezig waren met een met een stand:

ABATO Motoren B.V., ABB, All-Rack, Ap Nederland, APAC Airconditioning, CommScope, DE WIT datacenterkoeling, Delta Electronics, Eaton, EMKA Benelux, Exide Group, Forehand, Fortop,  GeoComfort, Go!Foton, Intronics, KSB, Legrand, Rittal, RoviSys, Socomec, Vertiv, Vijfhart IT-Opleidingen, WAGNER Group en Zwart Techniek.

Voorafgaand aan de afsluitende keynote was een paneldebat onder leiding van gespreksleider Robbert Hoeffnagel. De lead editor van DatacenterWorks ging in gesprek met Rob Stevens van Interconnect, Eric Lisca (Iron Mountain) en Arno van Gennip van Equinix over de verduurzaming van het datacenter. De rode draad door de discussie heen was: er gebeurt door datacenters al veel op het gebied van duurzaamheid. Alleen communiceert de markt dit nog onvoldoende. Een pittig statement met een levendige discussie met zaal als gevolg.

Die verduurzaming was ook de bodem van de afsluitende keynote van Freya Macke van Arcadis. Freya vroeg zich namelijk af of datacenters klaar zijn voor de klimaatstresstest.

Op de websites van DatacenterWorks komen alle lezingen live te staan. Net zoals de vraaggesprekken met exposanten, sprekers en bezoekers.

Meer over
Lees ook
Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

Zijn CO2-opslagcertificaten een model voor duurzamere datacenters?

De bouwsector staat aan de vooravond van een transformatie met de introductie van Construction Stored Carbon Credits door de Climate Cleanup Foundation. Deze innovatie, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot door het gebruik van biobased materialen zoals hout, hennep, en stro in de bouw, biedt een veelbelovende aanpak om de milieu-impact v1

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

3D-geprint datacenter in Heidelberg afgerond

In Heidelberg, Duitsland, is de bouw van een 3D-geprint gebouw, bestemd als datacenter, voltooid. DatacenterWorks schreef er al eerder over. De vastgoedontwikkelaar en -investeerder Kraus Group heeft de sleutels van de faciliteit, genaamd Wavehouse Campbell Heidelberg, overgedragen aan de lokale cloud- en datacenter provider Heidelberg iT Manageme1

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

DC2HEAT-project wil AI toepassen voor hergebruik restwarmte

Het DC2HEAT-project gaat op zoek naar een klimaatvriendelijke benutting van restwarmte uit datacenters. Het project vindt plaats in Frankfurt.