Gartner brengt leiders in DCIM-markt in kaart in Magic Quadrant

Gartner publiceert de eerste Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Het bedrijf brengt in de Magic Quadrant de markt en posities van belangrijke spelers in de DCIM-markt in kaart.

Het onderzoeksbureau definieert DCIM als tools die datacenterresources en het energieverbruik van zowel IT als faciliteiten (en onderdelen daarvan) helpen te monitoren, meten, beheren en controleren. Gartner verwacht dat DCIM steeds meer aan terrein gaat winnen. Naar verwachting gebruikt 60% van de grotere datacenters in de Verenigde Staten in 2017 DCIM-tools.

Het bedrijf plaatst vier bedrijven in het leiderskwadrant van de Magic Quadrant. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, CA Technologies en Nlyte Software. Schneider Electric, Emerson Network Power en CA Technologies zijn allen grootschalige IT-bedrijven die ook allerlei diensten bij de DCIM-markt leveren. De startup Nlyte Software is hierop een uitzondering en richt zich uitsluitend op DCIM.

Gartner-DCIM-Magic-Quadrant-2014
Dossiers
Lees ook
Ook online was IT INFRA zeer succesvol

Ook online was IT INFRA zeer succesvol

Op 10, 11 en 12 november vond het IT Infra-event plaats. Net als veel andere FHI-events werd het IT Infra event dit jaar georganiseerd in de vorm van een online kennisweek. Experts vertelden drie dagen lang over de laatste ontwikkelingen en technologie in de datacentermarkt. Dat leverde de 450 toeschouwers ook dit jaar weer veel nuttige informatie1

DatacenterWorks lanceert expertsessies

DatacenterWorks lanceert expertsessies

DatacenterWorks organiseerde op donderdag 10 december 2020 een eerste expertsessie. Het gaat hierbij om een serie online events waarin iedere keer een specifiek thema wordt behandeld. De eerste stond in het teken van powerinfrastructuren en het denken in risico’s.

Vertiv-experts voorspellen essentiële dienstverleningsrol voor datacenters in 2021

Vertiv-experts voorspellen essentiële dienstverleningsrol voor datacenters in 2021

Versnelde digitalisering, versterkte edge en meer trends binnen het digitale ecosysteem - Dit is één van de datatrends voor 2021 die zijn vastgesteld door experts van Vertiv.