DatacenterWorks lanceert expertsessies

UPS day_2020-730300

DatacenterWorks organiseerde op donderdag 10 december 2020 een eerste expertsessie. Het gaat hierbij om een serie online events waarin iedere keer een specifiek thema wordt behandeld. De eerste stond in het teken van powerinfrastructuren en het denken in risico’s. Tijdens deze sessie gingen Jos Bijvoet, tot voor kort datacenter manager bij ING, Dirk Harryvan van Certios, Mandy Ho van Delta Electronics (UPS-systemen) en Wim Nieuwenhuizen van Franklin Electric (battery management-systemen) met elkaar in discussie over de manier waarop datacenters het beste de beschikbaarheid en de prestaties van datacenters kunnen verbeteren door investeringen te doen in hun powerinfrastructuur.

Verrassende inzichten

Denken in risico’s liep als een rode draad door deze discussie. Hierbij moet niet enkel gekeken worden naar technische risico’s die beschikbaarheid of prestaties kunnen beïnvloeden. Ook moet de rol van andere stakeholders meegenomen worden. Denk aan de overheid die meer en meer eisen stelt aan het energieverbruik van datacenters. Maar vergeet ook de uiteindelijke klanten van de gebruikers van een datacenter niet. Zij kijken niet alleen naar de beschikbaarheid van SaaS-systemen of apps, maar ook naar - bijvoorbeeld - de reputatie van de aanbieder waarvan zij gebruik maken. Millennials willen bijvoorbeeld liefst tools gebruiken van een partij waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Daarmee ontstaat dus een reeks van afwegingen die door datacenter managers meegenomen moeten worden als zij de investeringen in hun powerinfra overwegen. De discussie bracht hierover verrassende en nieuwe inzichten naar voren. U kunt de discussie hier bekijken.

Screenshot_2020-12-17-DatacenterWorks lanceert expertsessies.png

 

Nog meer expertsessies

De komende maanden organiseert DatacenterWorks meerdere expertsessies:

  • Op 19 januari 2021vindt een expertsessie plaats waarin de resultaten van een onderzoek naar het gebruik van Software Defined Wide Area Networks of wel SD-WAN centraal staat.
  • Op 25 februari 2021 staat een exportsessie gepland die in het teken zal staan van datacenter-monitoring.
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

Japan test datacenter met hergebruikte waterstof-brandstofcellen

In Groningen heeft de Nederlandse datacenteroperator NorthC reeds eerder ervaring opgedaan met het gebruik van waterstof-brandstofcellen. Deze trend van duurzame energievoorziening in datacenters krijgt nu ook internationale aandacht, met een nieuw project in Japan.