FNT maakt DCIM oplossing beschikbaar via public cloud

Het Duitse FNT maakt zijn Data Center Infrastructure Management (DCIM) beschikbaar vanuit de cloud. De oplossing wordt via een pay-as-you-go model aangeboden vanuit de publieke cloud, en geeft datacenterbeheerders toegang tot een DCIM oplossing zonder dat zij hiervoor vooraf fors hoeven te investeren.

FNT Command is een DCIM oplossing waarmee datacenterbeheerders de infrastructuur in datacenters kunnen beheren. De software wordt sinds 1994 door FNT geleverd. De laatste versie van de software, Command 10, is gelanceerd in juli 2015 en bevat onder andere visualisatiefunctionaliteiten en de FNT Command Mobile app voor smartphones en tablets.

Nu is FNT Command dus ook beschikbaar als cloud dienst. Dit moet het voor datacenterbeheerders eenvoudiger maken de DCIM oplossing van het bedrijf te omarmen. Zo is het niet langer nodig vooraf te investeren om de software te kunnen gebruiken, maar betalen gebruikers uitsluitend voor het gebruik van de oplossing.

FNT Command (bron: FNT)

Dossiers
Lees ook
De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Holland Datacenters

De ITchannelPRO Datacentergesprekken: Holland Datacenters

Een van de meest markante datacenters in Nederland is Holland Datacenters in Kloetinge. Een gebouw met een unieke historie en stammend uit een tijd dat het begrip datacenters nog niet bestond. Directeur Eric van Scherpenzeel legt uit hoe met mogelijk is vanaf die plek een duidelijk afgebakende plek op de Nederlandse markt in te nemen.

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

Iron Mountain Data Centers zocht naar een geïntegreerde oplossing om de beschikbaarheid van de grootste co-locatie datacenter van Nederland te borgen. R&M, wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingsystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, bood de perfecte oplossing.

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert de SmartZone™ Cloud DCIM-software. Dat is een webapplicatie gebaseerd op het Microsoft Azure cloud-platform voor het monitoren van alle datacenterassets, waaronder patchkasten, stroomvoorzieningen en netwerkaansluitingen