Facebook en Microsoft treden toe tot Renewable Energy Buyers Alliance

zonnepanelen

Zowel Facebook als Microsoft treedt toe tot de Renewable Energy Buyers Alliance. Deze alliantie richt zich op het afsluiten van deals rond wind- en zonne-energie voor bedrijven.

Dit meldt de Financial Times. De Renewable Energy Buyers Alliance is opgericht om barrières te doorbreken waar bedrijven tegen aanlopen tijdens onderhandelingen met energiemaatschappijen. Door deze onderhandelingen te stroomlijnen wil de alliantie bedrijven helpen duurzamere energie te gebruiken en hun impact op het milieu terug te dringen. Hiermee wil de alliantie in 2025 60 gigawatts aan duurzame energie hebben toegevoegd aan het Amerikaanse elektriciteitsnetwerk.

De alliantie staat onder leiding van de milieubewegingen Business for Social Responsibility, het World Resources Institute, het World Wildlife Fund en het Rocky Mountain Institute. Meer dan 60 bedrijven hebben zich aangesloten bij de Renewable Energy Buyers Alliance, waaronder Alphabet, Amazon, General Motors, Unilever en Walmart. Hier komen nu dus ook Facebook en Microsoft bij.

Dossiers
Lees ook
Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Nederlandse startup ontwikkeld batterij die tevens groene waterstof produceert

Battolyser Systems, een spin-off van de TU Delft, heeft een batterij ontwikkeld die tevens in staat is groene waterstof te produceren. Het gaat om een geïntegreerd batterij- en elektrolysesysteem dat zowel energie opslaat als waterstof produceert uit hernieuwbare energie.

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Vodafone past AI toe om infrastructuur energiezuiniger te maken

Er lijkt geen dag voorbij te gaan of er wordt en nieuwe doorbraak op het gebied van kunstmatige intelligentie bekend gemaakt. Gelukkig blijken bedrijven in staat veel van deze technologische ontwikkelingen snel te absorberen. Zo heeft Vodafone bekend gemaakt dat het inmiddels AI-oplossingen gebruikt om het energieverbruik van zijn communicatie-inf1

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

Nederland wil groene waterstof gaan produceren op zee

In het windenergiegebied ten noorden van de Waddeneilanden komt als het aan de Nederlandse overheid ligt de eerste grootschalige waterstofproductie op zee. Dat is goed nieuws voor de datacentersector waar al langer plannen en projecten bestaan rond groene waterstof.