EnerSys introduceert UPS-systeem op basis Thin Plate Pure Lead technologie

Het Amerikaanse EnerSys introduceert een nieuwe reeks uninterruptible power supply (UPS)-systemen. De DataSafe XE UPS’en maken gebruik van (TPPL) technologie en kunnen beter overweg met hoge temperaturen dan conventionele UPS-systemen.

enersys-DataSafe XE EnerSys stelt dat de DataSafe XE de eerste TPPL UPS is die specifiek is ontworpen voor datacenters. Met de TPPL technologie wil het bedrijf twee problemen aanpakken die veel voorkomen bij conventionele loodzuur accu’s: gridcorrosie en het uitzetten van het lood indien batterijen worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

-40°C tot 50°C

De accu’s opereren het best tussen -40°C en 50°C. Datacenterbeheerders kunnen de temperatuur in hun datacenter hierdoor hoger laten oplopen, mits de overige apparatuur in het datacenter dit toelaat. Hierdoor hoeft minder gekoeld te worden, waardoor op de energierekening kan worden bespaard. Daarnaast kunnen de accu’s dankzij de hogere temperaturen waarmee zij overweg kunnen gebruikt worden in high density datacenteromgevingen, waar de temperatuur door de hoge dichtheid van servers kan oplopen.

De DataSafe XE UPS’en maken gebruik van een ‘Absorbed Glass Mat’ (AGM) constructie en bevatten meer platen in een twee volt accu. Iedere plaat is gemaakt van zeer puur lood, wat helpt de gasvorming in de accu terug te dringen en de levensduur van de accu’s volgens EnerSys verdrievoudigd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.

Kohler lanceert assortiment ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen met inlooptoegang tot krachtige stroomaggregaten

Kohler lanceert assortiment ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen met inlooptoegang tot krachtige stroomaggregaten

Kohler, leverancier van energiesystemen voor datacenters, heeft zijn assortiment Ontwerpoplossingen voor geoptimaliseerd vermogen (PODS) met inlooptoegang gelanceerd naar aanleiding van de toenemende vraag op de markt naar stroomaggregaten met hoog vermogen. Deze beschikken over de hoogste normen met betrekking tot prestaties, betrouwbaarheid, ste1