Emerson Network Power wint award voor Liebert EconoPhase

Liebert-PDX-with-EconoPhase-LR

Emerson Network Power, onderdeel van Emerson, wint de Datacentre Cooling Product of the Year tijdens de 2016 DCS Awards. Het bedrijf ontvangt de award voor zijn directe expansie (DX) unit Liebert EconoPhase.

De Liebert EconoPhase kan tot forse energiebesparingen leiden door zijn werkwijze slim aan te passen aan de omstandigheden in het datacenter. De DX-unit kan gekoppeld worden aan een Liebert PDX vloermodel DX-unit. Dit geeft de Liebert EconoPhase de mogelijkheid van compressor modus over te schakelen naar een economiser modus indien de buitentemperatuur rond een datacenter lager is dan de interne temperatuur.

Liebert iCOM Control module

Hiervoor wordt de geïntegreerde Liebert iCOM Control module gebruikt. Indien de economiser modus wordt ingeschakeld worden de luchtstromen in het datacenter aangepast en kan gebruik worden gemaakt van vrije koeling. Dit vergroot de efficiëntie van het systeem en levert energiebesparingen op.

Mede door deze slimme werking kan de Liebert EconoPhase een Power Usage Effectiveness (PUE) behalen van 1,05. In verhouding met een 1 MW datacenter met een PUE van 1,3 levert dit een jaarlijkse besparing op de energierekening van ruim 200.000 dollar op.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Met de voortdurende toename van het thermische ontwerpvermogen (TDP) van chips hebben traditionele methoden voor luchtkoeling steeds meer moeite om te voldoen aan de koelvereisten van moderne hyperscale datacenters, schrijft analist Yulin Wang van IDTechEx in een blog post. Als gevolg hiervan is vloeistofkoeling naar voren gekomen als een veelbelo1

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Om de warmte van een datacenter af te stoten zijn er meerdere mogelijkheden, waaronder een warmtenet luchtgekoeld en watergekoeld (adiabatisch). Iedere methode heeft zijn eigen uitdagingen. Watergekoelde systemen hebben bijvoorbeeld te maken met kalkaanslag, corrosie en microbiologische vervuiling.