EkkoSense voegt real-time rapportages toe aan EkkoSoft Critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.1. Nieuw in de software is de mogelijkheid real-time rapporten op te vragen over de energiecapaciteit, beschikbare ruimte en koelingscapaciteit in een datacenter.

EkkoSoft Critical is een SaaS-gebaseerde 3D-thermische visualisatie en monitoringsoplossing. De software helpt datacenters kritieke thermische risico’s in datacenters te beheren. Hier voegt het bedrijf hier in versie 3.1 real-time functies voor capaciteitsplanning aan toe waarmee beheerders de layout van hun datacenter kunnen optimaliseren om thermische risico’s te verminderen.

Real-time informatie

“De inzet van power, ruimte en koeling zijn drie meetwaarden waar datacenterbeheerders continu van de op hoogte moeten blijven. Het beschikbaar krijgen van een nauwkeurig, up-to-date beeld van wat daadwerkelijk in het datacenter plaatsvindt is altijd moeilijk geweest”, stelt Dean Boyle, CEO van EkkoSense. “Met EkkoSoft Critical 3.1 vernieuwen we het op gebied van datacentercapaciteitsrapportages en leveren datacenterbeheerders in real-time directe toegang tot prestaties op het gebied van energieverbruik, ruimtegebruik en de totale inzet van koeling.”

ekkosense-critical-31

EkkoSoft Critical 3.1 kan worden geïntegreerd met de EkkoAir reeks Internet of Things-enabled sensoren van het bedrijf. Deze sensoren bieden gebruikers toegang tot real-time data over thermische waarden en de koeling van het datacenter, wat datacenterbeheerders helpt de koeling van IT-apparatuur te optimaliseren. Boyle stelt dat klanten die EkkoSoft Critical en deze sensoren inzetten een energiebesparing van tenminste 23% kunnen realiseren, waardoor zij hun investering in minder dan 12 maanden terugverdienen.

Verantwoordelijk voor 29% van de storingen

Boyle wijst erop dat thermische problemen verantwoordelijk zijn voor 29% van alle datacenterstoringen wereldwijd. Met EkkoSoft Critical 3.1 wil het bedrijf datacenterbeheerders helpen het beheer van thermische risico’s en capaciteitsmanagement te verbeteren. EkkoSense wil bedrijven niet alleen ondersteunen bij het optimaliseren van bestaande datacenterlayouts, maar ook bij het ontwerpen en optimaal inrichten van nieuwe datacenters zodat deze direct vanaf de bouw zijn geoptimaliseerd. Dit voorkomt dat bedrijven koelapparatuur moeten toevoegen naarmate de temperatuur in het datacenter stijgt.

Meer informatie over de oplossing is beschikbaar op de website van EkkoSense.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Onderzoeksbureau brengt voor- en nadelen van een- en tweefasige vloeistofkoeling in kaart

Met de voortdurende toename van het thermische ontwerpvermogen (TDP) van chips hebben traditionele methoden voor luchtkoeling steeds meer moeite om te voldoen aan de koelvereisten van moderne hyperscale datacenters, schrijft analist Yulin Wang van IDTechEx in een blog post. Als gevolg hiervan is vloeistofkoeling naar voren gekomen als een veelbelo1

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

Amerikaanse overheid steekt 40 miljoen dollar in liquid cooling

In de Verenigde Staten heeft de federale overheid voor een bedrag van 40 miljoen dollar subsidies verleend aan bedrijven en universiteiten die nader onderzoek willen doen aan liquid cooling. In totaal zijn vijftien leveranciers en universitaire laboratoria geselecteerd om de eerste stappen te zetten onder COOLERCHIPS, een programma om het stroomve1

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Mark Boeren, CEO Pathema, over energie- en watertransities

Om de warmte van een datacenter af te stoten zijn er meerdere mogelijkheden, waaronder een warmtenet luchtgekoeld en watergekoeld (adiabatisch). Iedere methode heeft zijn eigen uitdagingen. Watergekoelde systemen hebben bijvoorbeeld te maken met kalkaanslag, corrosie en microbiologische vervuiling.