EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.2

ekkosense-critical

EkkoSense lanceert EkkoSoft Critical 3.2, de laatste versie van zijn SaaS-gebaseerde 3D thermische visualisatie- en monitoringssoftware voor het beheren van thermische risico’s in datacenters. Nieuw is onder meer Airflow Analytics en een nauwere integratie met Internet of Things sensoren.

EkkoSoft Critical oplossing helpt datacenterbeheerders in real-time het management van zowel de power-, koeling- als ruimtelijke aspecten van hun datacentercapaciteit te beheren. Beheerders kunnen in de oplossing hun volledige datacenter visualiseren, wat hen meer inzicht geeft in onder meer koeling, luchtstromen, energiegebruik en beschikbare ruimte. De oplossing identificeert problemen die de beschikbaarheid van IT in gevaar kan brengen, helpt het energieverbruik van koeling terug te dringen en geeft meer inzicht in datacenterassets en hun huidige status.

Zones of Influence

Nieuw in versie 3.2 in de ‘Zones of Influence’ functionaliteit, waarmee met behulp van IoT-sensoren uitgebreide informatie over de koeling in het datacenter kan worden verzameld. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de temperatuur van specifieke locaties in het datacenter, maar ook naar het energieverbruik en de distributie van luchtstromen.

Daarnaast ondersteunt de nieuwe versie Airflow Analytics, een functionaliteit die beheerders helpt luchtstromen efficiënter te beheren. Beheerders kunnen met behulp van deze functionaliteit luchtstromen in groepen onderbrengen en deze groepen afstemmen op de koelingsbehoeften van clusters van racks.

Estate Dashboards

Ook zijn nieuwe Estate Dashboards toegevoegd aan EkkoSoft Critical 3.2. Deze dashboards helpen beheerders koeling op meerdere locaties en in onbemande faciliteiten op afstand te beheren.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups hebben behoefte aan meer datacenters; Frankrijk gaat ze bouwen

AI-startups kunnen in 2023 wel veel venture capital-geld opstrijken, maar ze zijn nog meer geïnteresseerd in compute power en datacenters. Door het toenemen van de concurrentie is deze infrastructuur cruciaal, maar lastig te krijgen. Frankrijk springt in dit gat.