EkkoSense helpt 2bm energie-efficiëntie van klanten te verbeteren

EkkoSense en datacenterontwerper en -bouwer 2bm gaan een partnership aan om de energie-efficiëntie in datacenters te verbeteren. De partijen willen gezamenlijk datacenters van klanten energie-efficiënter maken door de software van EkkoSense in te zetten.

Dean Boyle, CEO van EkkoSense, legt tegenover East Midlands Business Link uit dat 2bm gebruik maakt van de datacenter optimalisatiesoftware van EkkoSense om datacenters van klanten te optimaliseren. EkkoSense helpt 2bm hierbij de luchtstromen en koelprestaties in datacenters in kaart te brengen, zodat deze kunnen worden geoptimaliseerd.

EkkoSense is gevestigd op het Innovation Park van de Universiteit van Nottingham in het Verenigd Koninkrijk. De bedrijven melden bij een cliënt die eveneens op dit Innovation Park is gevestigd inmiddels een besparing van 11.000 dollar op jaarlijkse energiekosten te hebben gerealiseerd. De komende tijd gaan EkkoSense en 2bm projecten bij andere klanten uitvoeren.

ekkosense-critical

EkkoSoft Critical maakt warmtestromen in datacenters in real-time inzichtelijk (bron: EkkoSense)

Dossiers
Meer over
Lees ook
Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

Onderzoek: gezonde groei voor markt voor structured cabling

De wereldwijde markt voor structured cabling was volgens onderzoeksbureau Grand View Research in 2021 goed voor een omzet van 9,7 miljard dollar. Naar verwachting groeit deze markt tot 2030 met gemiddeld 10% per jaar. Denk bij structured cabling aan zowel de bekabeling als de hardware die deel uitmaakt van de netwerkinfrastructuur.

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

Ook in Ashburn is sprake van stroomtekort

De wellicht grootste datacenterhotspot, Ashburn, in Noord-Virginia lijkt met dezelfde problemen als Amsterdam, Dublin en Frankfurt te maken krijgen. De vraag naar stroom is groter dan het aanbod. Nieuwbouw moet mogelijk wachten tot 2026.

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn

Ook datacenters moeten vanaf 2026 Smart Building Ready zijn. Maar wat betekent dat eigenlijk? Bram Schats van Avelution legt het in dit artikel uit.