EcoRacks gaat koelen met combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie

asperitas-aic24

Het Eindhovense EcoRacks gaat als eerste datacenter in Nederland gebruik maken van Immersed Computing van Asperitas. In eerste instantie betreft het een omgeving van 300 kW.

Bij deze koeltechniek wordt gebruik gemaakt van een combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie om systemen te koelen. Dit maakt het mogelijk het aantal koelinstallaties in een datacenter terug te draaien, waardoor ook het energieverbruik van het datacenter wordt teruggedrongen. Daarnaast wijst Asperitas erop dat Immersed Computing ervoor zorgt dat IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter werken. Het bedrijf stelt dat het gebruik van de koeltechnologie de energie footprint met 50% kan terugdringen. Daarnaast kan in een beperkte ruim een hoge dichtheid aan IT worden gefaciliteerd.

EcoRacks implementeert Immersed Computing in een nieuwe datahal, die eind 2017 in gebruik zal worden genomen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
AI gaat helpen koeling te verbeteren

AI gaat helpen koeling te verbeteren

Software is de feitelijke oorzaak van het energiegebruik van datacenters. Daarom is het interessant om te zien dat steeds meer softwarebedrijven zich bezig houden met het ontwikkelen van specifieke technieken en programmatuur die bedoeld zijn om het energieverbruik dat hun eigen programmatuur als het ware ‘uitlokt’ te verminderen. Hierbij maken zi1

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Wat anders hadden Google en Oracle in Engeland kunnen doen?

Voor de tech pers was het omvallen van de cloud van Google en Oracle in Engeland door de extreme warmte een belangrijke gebeurtenis. Terecht ook, want dat een cloud onbereikbaar is komt weinig voor. Twee clouds is uitzonderlijk. Wat kunnen we hiervan leren?

Job Witteman: ‘Luchtkoeling kan volledig worden geëlimineerd’

Job Witteman: ‘Luchtkoeling kan volledig worden geëlimineerd’

Datacenters staan al geruime tijd hevig ter discussie. Lang werden ze gezien als kampioenen van de economische groei en werkgelegenheid. Maar de stemming is onderhand wel omgeslagen. Daarom is het belangrijk dat de branche bij zichzelf te rade gaat en radicale stappen zet in energiebesparing en het teruggeven aan de maatschappij, zo pleit Job Witt1