Eaton: ‘Datacentermarkt gaat fors groeien’

Eaton ziet de toekomst van de datacentermarkt en UPS-markt met vertrouwen tegemoet. Het bedrijf investeert daarom fors in nieuwe oplossingen die datacenterbeheerders helpen energie te besparen.

De datacentermarkt groeit de komende vier jaar fors, verwacht Eaton. Ook de vraag naar UPS-systemen zal hierdoor toenemen. Dit zegt Christopher Butler, senior vice president en algemeen directeur van Eaton Asia Pacific's Power Quality divisie, tegenover Digitimes. Wereldwijd heeft Eaton zo’n 700 werknemers in dienst die zich volledig richten op research & development (R&D). 25% van dit personeel is werkzaam in Taiwan.

Eaton wil zich overigens niet alleen richten op de datacentermarkt, maar verwacht ook dat elektrische voertuigen een belangrijke afzetmarkt worden. Het bedrijf heeft onder andere technologieën ontwikkeld die op efficiënte wijze wisselstroom kunnen omzetten in gelijkstroom of juist gelijkstroom in wisselstroom. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt in oplaadsystemen voor elektrische voertuigen.

Lees ook
Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Onderzoek: ’Groei in de wereldwijde markt voor datacenters ondanks economische uitdagingen’

Volgens de meest recente editie van‘Global Data Center Market Comparison Ranking' van Cushman & Wakefield (C&W) blijft de wereldwijde markt voor datacenters een aanzienlijke groei doormaken.

De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.