EagleEye Connect van Siemon maakt automatische monitoring van de fysieke netwerklaag mogelijk

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, introduceert Automated Infrastructure Management oplossing EagleEye Connect. De software monitort en documenteert automatisch de verbindingen van de fysieke laag van een netwerk en de status van netwerkapparatuur.

EagleEye Connect is een servergebaseerde oplossing, die als centrale interface voor het MapIT G2 AIM-systeem van Siemon fungeert. Deze oplossing verzamelt, monitort en bewaart informatie van Master Control Panels en Smart Patch Panels van MapIT G2, die leverbaar zijn in categorie 6 UTP, categorie 6A F/UTP en UTP en categorie 7A F/STP voor koperpatchpanelen. Daarnaast zijn de panels leverbaar in singlemode en multimode MTP-to-LC en LC-to-LC behuizingen voor glasvezel.

Apparaten identificeren

EagleEye Connect is voorzien van een navigatiestructuur die de hiërarchische relatie laat zien van alle netwerkactiva tot op poort- en apparaatniveau. Gebruikers kunnen apparatuur identificeren via een grafische weergaven van vloeren met apparaatlocaties en zowel voor- als achteraanzichten van racks met patchverbindingen. End-to-end circuitsporen van de switchpoort naar het eindapparaat stelt de gebruiker in staat om precies vast te stellen hoe een netwerk is geconfigureerd. Gebruikers kunnen netwerken via een webbrowser beheren.

De software biedt de mogelijkheid 24/7 monitoring uit te voeren en alerts naar bepaalde medewerkers te sturen in geval van ongeoorloofd tot stand gebrachte of verbroken verbindingen, en fouten bij het verplaatsen van IT-apparatuur. Tony Veatch, Director of Product Management van Siemon, legt uit: "Beveiliging is een topprioriteit en downtime wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door fouten van medewerkers bij het configureren van verplaatsingen, toevoegingen en wijzigingen (MAC's). Daarom kunnen IT-managers tegenwoordig niet zonder non-stopmonitoring van alle IT-activa en hebben ze methoden nodig om de nauwkeurigheid en productiviteit te verbeteren. Dankzij de verbeterde beveiligingsfeatures van EagleEye Connect kan gegevensverlies worden voorkomen en kan gemakkelijker worden voldaan aan beveiligingsvoorschriften als HIPAA en Sarbanes Oxley."

Realtime database

De netwerkinfrastructuur kan door EagleEye Connect worden gevisualiseerd dankzij een realtime database. Een 'auto-discovery'-functie werkt het overzicht van de infrastructuur automatisch bij en onderhoudt deze. Ook het werkorderbeheer kan met de oplossing worden gestroomlijnd door specifieke activiteiten toe te wijzen, te beheren en te volgen.

Met het oog op de toekomst kan de functionaliteit van EagleEye Connect worden uitgebreid naarmate een netwerkinfrastructuur zich ontwikkelt. De software heeft een rapportagefunctie die helpt bij de planning voor groei of wijzigingen, inclusief inventaris- en capaciteitsrapporten die informatie geven over de beschikbare poorten en rackruimte.

Lees ook
Raritan vernieuwt DCIM-oplossing

Raritan vernieuwt DCIM-oplossing

Raritan vernieuwt haar Data Center Infrastructure Management (DCIM)-oplossing. Raritan DCIM ondersteunt klanten die de overstap willen maken van spreadsheets en andere statische vormen van informatie die in gescheiden silo’s is opgeslagen naar een geïntegreerde DCIM-oplossing. DCIM-oplossingen stellen datacenterbeheerders in staat de infrastructuu1

Indiase markt voor datacenterinfrastructuur groeit hard

Indiase markt voor datacenterinfrastructuur groeit hard

De datacenterinfrastructuurmarkt in India groeit in een hoog tempo. Gartner verwacht dat de Indiase markt volgend jaar goed is voor een omzet van 2 miljard dollar. Dit is 5,4% meer dan de 1,91 miljard dollar die in 2014 in het land wordt uitgegeven aan datacenterinfrastructuur. Hiermee is India de snelst groeiende markt voor datacenterinfrastructu1

Facebook test infrastructuur door volledig datacenter uit te schakelen

Facebook test infrastructuur door volledig datacenter uit te schakelen

Wie de infrastructuur van zijn datacenter wilt testen kan een stresstest uitvoeren. Facebook heeft dit in het extreme getrokken. Het bedrijf heeft een volledig datacenter uitgeschakeld om te zien hoe de rest van de infrastructuur hier op zou reageren. Dit heeft Jay Parikh, technische directeur bij Facebook, bekend gemaakt tijdens een keynote op Fa1