Indiase markt voor datacenterinfrastructuur groeit hard

Modern interior of server room in datacenter

De datacenterinfrastructuurmarkt in India groeit in een hoog tempo. Gartner verwacht dat de Indiase markt volgend jaar goed is voor een omzet van 2 miljard dollar. Dit is 5,4% meer dan de 1,91 miljard dollar die in 2014 in het land wordt uitgegeven aan datacenterinfrastructuur. Hiermee is India de snelst groeiende markt voor datacenterinfrastructuur in Azië.

Gartner voorspelt dat de Indiase markt voor datacenterinfrastructuur een flinke impuls zal krijgen. Deze wordt veroorzaakt door verbeterde sentimenten in India en een grote hoeveelheid groei-gerelateerde projecten bij spelers in verticale markten zoals banken, verzekeraars, telecomoperators en overheidsinstellingen.

Mkb en grote bedrijven

Binnen de Indiase markt is een duidelijk verschil zichtbaar tussen activiteiten die het mkb uitvoert en de activiteiten van grote bedrijven. "Een groot deel van het mkb-segment richt zich waarschijnlijk op het opbouwen van infrastructuur. Grotere bedrijven kijken vooral naar het vervangen van infrastructuur en groei-gerelateerde projecten op het gebied van mobiliteit, cloud en big data", meldt Gartner.

De markt kan verdeeld worden in meerdere segmenten. Het grootste segment is netwerkapparatuur, die in India in 2015 naar verwachting goed is voor een omzet van 948 miljoen dollar. Indiase bedrijven geven naar verwachting 409 miljoen dollar uit aan storage-apparatuur, 7% meer dan in 2014. De verkoop van servers levert naar verwachting 677 miljoen dollar op, 3% meer dan in 2014.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)