Directe data-uitwisseling Europese organisaties stijgt jaarlijks 44 procent

Dataverkeer tussen bedrijven in Europa stijgt jaarlijks met zo’n 44 procent. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index van Equinix. Via interconnectie kunnen bedrijven hun digitale diensten integreren met providers en partners, waardoor ze real-time met elkaar kunnen samenwerken. Met een jaarlijkse stijging van 61 procent stijgt de brandbreedte van interconnectie in de sectoren ‘banken’ en ‘verzekeraars’ het hardst.

“We zijn tegenwoordig voortdurend online te vinden”, zegt Michiel Eielts, Managing Director Equinix Benelux. “Om dit te bewerkstelligen moeten organisaties continu in verbinding staat met elkaar en hun digitale gegevens real-time uitwisselen. Veel mensen weten niet dat datacenters hier de basis voor zijn en dat ze ervoor zorgen dat organisaties direct met elkaar in verbinding staan.” Interconnectiebandbreedte wordt gedefinieerd als de mogelijkheid om data uit te wisselen via directe private verbindingen op uitwisselingspunten die zich in netwerk-neutrale colocatiedatacenters bevinden.

20170817-Afbeelding-GII-615x406

Groei in Europa

“Ondernemingen in alle sectoren zoeken inmiddels direct verbinding met elkaar, creëren nieuwe ecosystemen en breiden hun digitale business uit”, zegt Eielts. “Om relevant te blijven in de huidige markt is het van belang dat organisaties veilig en direct data kunnen uitwisselen met partners. Zo’n plek, waarbij interconnectiviteit centraal staat, is alleen te realiseren in een datacenter.”

De groei in Europa wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder datasoevereiniteit en de noodzaak voor Europese bedrijven om informatie uit te wisselen met andere bedrijven. Industrieën die de komende jaren de meeste groei zullen doormaken zijn de overheid en onderwijs, gezondheidszorg en banken en verzekeraars. Respectievelijk stijgen zij de komende twee jaar met 64 procent, 67 procent en 58 procent. Terwijl Londen naar verwachting de grootste interconnectiemarkt blijft in Europa, zal Frankfurt Amsterdam rond 2020 waarschijnlijk inhalen als de een-na-grootste Europese interconnectiemarkt. Deze positie van Frankfurt is te danken aan het goede vestigingsklimaat voor de bancaire wereld.

Interconnectie basis voor cybersecurity

De digitalisering zorgt voor disruptie in alle sectoren en dwingt bedrijven tot transformatie van hun business en IT-infrastructuur. De verwachting is dat zestig procent van alle digitale organisaties in 2020 met grote storingen kampt, omdat de beveiliging niet op orde is. Het managen van de digitale veiligheid vraagt om interconnectie van applicaties, data, netwerken en beveiligingscontrole via colocatie. “Via directe private verbindingen in netwerk-neutrale colocatiedatacenters wordt de kans op cybercrime tot het minimum beperkt, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van het publieke internet”, zegt Penny Jones, senior analyst bij 451 Research. De komende jaren moet er dan ook volop geïnvesteerd blijven worden in de interconnectiviteithubs, zeker in minder ontwikkelde datacentermarkten in Europa, zodat we in de toekomst alle voordelen van directe verbindingen kunnen benutten.” Onlangs openende Equinix het nieuwe datacenter AM4 op het Amsterdam Science Park, dat tegemoetkomt aan de vraag naar digitale diensten. Het wereldwijde platform voor colocatie en interconnectie, Platform Equinix, omvat nu al 177 datacenters in 44 markten op vijf continenten en zal de komende jaren verder uitgebreid worden.

Meer over
Lees ook
CIO's hebben moeite hun datacenterstrategie te formuleren

CIO's hebben moeite hun datacenterstrategie te formuleren

Europese CIO's hebben meer moeite met het formuleren van een strategie voor hun datacenter dan 12 maanden geleden. De planning van het aanleveren van strategische en tactische informatie blijkt daarnaast langer in beslag te nemen. Ook geven Europese CIO's aan onzeker te zijn over de gegevenscapaciteit van hun datacenter. Dit blijkt uit onderzoek v1

Onderzoekers van HvA zoeken MKB-bedrijven die hun clouddiensten willen laten testen op energie-efficiëntie

Onderzoekers van HvA zoeken MKB-bedrijven die hun clouddiensten willen laten testen op energie-efficiëntie

Het energieverbruik van datacenter is hoog. Wie cloudapplicaties in een datacenter host is er dan ook bij gebaat deze applicaties zo energie-efficiënt te laten opereren. Het onderzoeksprogramma CleanTech van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is op zoek naar bedrijven die deze energie-efficiëntie willen laten testen. De onderzoekers van de HvA bere1

Investeringen in DCIM komen (langzaam) op gang

Investeringen in DCIM komen (langzaam) op gang

Was 2013 het jaar waarin vooral veel over DCIM werd gesproken, het nieuwe jaar lijkt iets meer een periode van voorzichtige investeringen te worden. Dat blijkt uit een inventarisatie van de voorspellingen die tal van analisten en aanbieders van datacenter-producten en -diensten de afgelopen tijd voor 2014 hebben gedaan. En alweer is de industrie o1